ACTIVITATS La custòdia entra en joc
Voleu ensenyar els joves a implicar-se en la conservació del territori? Doncs feu-los participar en “La custòdia entra en joc”, una activitat per difondre la custòdia del territori al públic més jove mitjançant un taller que té format de joc de rol.

 Si esteu interessats en dur a terme el joc a la vostra escola o centre educatiu, o si voleu rebre més informació, empleneu i envieu aquest formulari.
 
 

Com funciona i quina durada té?
A partir d’una introducció als conceptes relacionats amb la custòdia del territori, els alumnes-jugadors assumeixen el rol de diferents personatges involucrats en la conservació de l’hàbitat d’un ocell amenaçat: l’esparver cendrós. L’activitat situa els alumnes en un poble fictici, Bonaire, on els personatges han d’arribar a acords per protegir i millorar la situació d’aquesta au rapinyaire.

Els participants descobreixen la importància de la negociació, així com el treball de l’expressió oral, les capacitats d’autonomia, la memòria, l’atenció, la intuïció, la percepció i la imaginació.

El taller té una durada d’entre 60 i 90 minuts.

A qui es dirigeix?
S’adreça a joves d’entre 12 i 25 anys, especialment a l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria de mòduls especialitzats en ciències de la natura i medi ambient. Es recomana que el grup per a cada sessió tingui un mínim de 14 i un màxim de 35 alumnes.

3 raons per fer el joc a la vostra escola?
- Perquè fa que els adolescents s’impliquin activament en l’ordenació del territori.
- Perquè fomenta una nova cultura del territori a través de la implicació dels propietaris i una gestió responsable dels recursos.
- Perquè promou eines de gestió territorial basades en la negociació i la participació ciutadana, com és el cas de la custòdia del territori.

El joc dins el Currículum educatiu
S'adreça a joves d'entre 12 i 25 anys, especialment a l'alumnat d'Educació Secundària Obligatòria, i de mòduls especialitzats en ciències de la natura i medi ambient.

Aprofundeix en les competències transversals (comunicatives, metodològiques, personals) i les específiques (convivència, resolució de conflictes, negociació).

Té un caràcter interdisciplinari i s'inscriu en els objectius, els continguts i les competències de les ciències naturals, les ciències socials, la geografia, l'educació per a la ciutadania, i d'altres àrees curriculars.


Llegeix vàries cròniques de Jocs ja realitzats en diferents Instituts!


Aquest taller és una iniciativa de la Fundació Emys i la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) que compta amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu.
 

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube