QUÈ PUC FER JO? Tens una idea?
Ets una persona emprenedora i tens ganes de conservar i millorar el teu entorn natural i cultural? Vols impulsar un projecte personal? Aquí et donem idees per fer-ho. Si vols, també t’oferim l’oportunitat que facis arribar les teves propostes a una entitat de custòdia del territori i, si ho consideren oportú, et donaran suport per tirar-les endavant.

Si ets emprenedor, ja pots fer realitat tu mateix les teves idees per viure la terra activament. Si ho prefereixes, contacta amb alguna entitat propera (busca-la al mapa d’entitats) o omple aquest formulari i nosaltres valorarem la teva proposta i la farem arribar a qui tingui més capacitat per dur-la a terme.

Tens una bona idea per impulsar la custòdia del territori?

Planteja un projecte a una entitat
Si coneixes una zona amb una natura o un paisatge especials, i creus que caldria conservar-la més activament, explica-ho a una entitat de custòdia propera (cerca-la al mapa d’entitats). Si l’espai s’ajusta a la missió de l’entitat, és possible que iniciï alguna acció per conservar la zona.

Posa en contacte un propietari i una entitat de custòdia del territori
Si coneixes un propietari a qui li interessaria mantenir els valors de la seva finca, explica-li què és la custòdia del territori i què hauria de fer per implicar-s’hi activament. Per fer-ho, pots demanar suport a alguna entitat de custòdia del territori (localitza-la al mapa d’entitats).

Fes difusió de la custòdia del territori
Parla amb periodistes o mitjans de comunicació, o bé adreça’t a representants polítics i altres personalitats del teu municipi, per informar-los de la bona tasca que fan les entitats de custòdia del territori que coneixes.

O dóna un pas més enllà i proposa al teu ajuntament o consell comarcal, o a l’entitat cívica a la que pertanys, que organitzin xerrades i actes que apropin la custòdia del territori a qualsevol persona interessada. A la secció d’activitats d’aquest portal hi trobaràs dues propostes interessants: una exposició divulgativa i un joc de rol per a escolars.

Crea una entitat de custòdia
Potser no hi ha cap entitat al teu municipi o en pobles propers que agrupi les persones que teniu interès per conservar la natura i el patrimoni. Si sou emprenedors, us podeu animar a crear una nova entitat de custòdia del territori. La Xarxa de Custòdia del Territori us pot orientar: poseu-vos-hi en contacte però llegiu abans aquestes orientacions .

Constitueix una delegació d’una entitat al teu poble o comarca
Si crear una entitat et fa massa respecte, potser pots constituir una delegació d’una entitat d’àmbit nacional o internacional a la teva zona o formar un grup de treball o secció local dins d’aquesta entitat. Així tindràs el seu suport i assessorament per començar els projectes i podràs participar en projectes d’una escala més gran. Consulta el mapa d’entitats per trobar entitats d’àmbits grans.

Vols ser comprador de custòdia?
Un comprador de custòdia és una persona que ha adquirit una finca amb la intenció de portar-hi a terme una gestió respectuosa amb el medi, i potser més endavant associar-hi un acord de custòdia del territori. Si tens capacitat i interès, pots esdevenir un comprador de custòdia i adquirir una finca rústica per tal de conservar-ne els valors naturals, culturals i paisatgístics. La Xarxa de Custòdia del Territori et pot orientar sobre possibles adquisicions i entitats amb qui portar a terme els acords posteriors.

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube