QUÈ PUC FER JO? Implica't en un projecte
Hi ha projectes que sempre necessiten l'ajuda de voluntariat. A continuació trobaràs un llistat de projectes i iniciatives que busquen gent amb ganes de treballar!

L'Associació Hàbitats - Projecte Rius té com a objectiu principal estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels nostres rius. Permanentment busca voluntaris que vulguin formar part de l'Associació i tenir cura d’un tram de riu.
Contacta'ls al 93 421 32 16 o bé escriu a grups@projecterius.org
 

L'ADENC, Associació per a la Defensa i l'Estudi de la Natura ha iniciat una campanya dins del projecte 'Fes reviure el Ripoll!' per apadrinar parcel·les d'uns 40 m2 de l'espai a regenerar del Riu Ripoll al seu pas per Sabadell. En total hi ha 1.000 parcel·les que busquen apadrinament (40.000 m2). El preu d'apadrinament és de 15€ per parcel·la, i es destinaran a finançar el projecte.
Si vols apadrinar una parcel·la visita la
web del projecte.
 

A l'Estació Biològica del Pallars Jussà permanent es necessiten voluntaris per a participar en programes de seguiment de la biodiversitat al Pirineu occidental català. Si estàs interessat/da en censar amfibis, ocells, papallones, quiròpters, etc, o t'interessaria participar amb nosaltres en algun estudi concret, contacta'ns a ebpallarsjussa@gmail.com
 
Es busquen col·laboradors del seguiment de papallones diürnes de l'estany de Sils. Aprendràs a distingir les diferents papallones que hi ha a l'estany de Sils i a fer servir la metodologia de seguiment del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme). No implica cap obligació ni compromís i s'hi pot apuntar qualsevol persona amb ganes d'aprendre sobre les papallones. Si t'interessa posa't en contacte amb en Toni Mariné (antoni.marine@gmail.com).
 
"Fes reviure el Ripoll", a Sabadell, necessita mans disponibles per aquest mesos de juliol, agost i setembre per a accions de manteniment dels projectes iniciats. Ens hi podeu donar un cop de mà? Interessats envieu mail a correu@adenc.cat
 
La natura del sud de Catalunya té tants problemes com formes de col·laborar en una gran diversitat de temàtiques i racons del territori. Pots ser una persona gran o un adolescent, pots viure ran de mar, a les muntanyes, en una gran ciutat o en un poblet, a les Terres de l'Ebre, a Santa Coloma de Queralt o a Tarragona ciutat, és igual tothom pot sumar. Al GEPEC fem des de repoblacions a treballs telemàtics passant per censos d'animals i plantes i neteges. Telèfon: 977331142 Email: educa@gepec.org.
 
L'entitat Projecte Boscos de Muntaya organitza anualment estades de voluntariat per adults l'objectiu de les quals és preservar i millorar els boscos i paisatges tradicionals de muntanya als Pirineus catalans. Els participants s'integren en les tasques de gestió forestal de propietaris i gestors.
Si vols conèixer en detall les estades que organitzen consulta al seu web tota la informació de les
estades de voluntariat.

SEO Birdlife Catalunya busca voluntaris per col·laborar en la gestió de la Reserva Natural que tenen al Delta de l'Ebre (manteniment de zones de nidificació d'aus aquàtiques, seguiment científic d'aus, participació en activitats de difusió, etc..). Si hi estàs interessat contacte amb Ignasi Ripoll a reservarietvell@seo.org o al 616290246.
 
Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube