QUÈ PUC FER JO? El teu terreny, protagonista?
La custòdia del territori es basa en la implicació dels propietaris dels terrenys que es pretenen conservar a llarg termini. El seu paper i el seu compromís és clau per facilitar la tasca de les entitats de custòdia del territori. Aquestes entitats estableixen un treball comú entre el món urbà i el món rural que reconeix l’esforç de qui manté els nostres paisatges.

Si ets propietari de terrenys amb un interès natural o cultural, i decideixes col·laborar amb una entitat de custòdia del territori, obtindràs un suport afegit per conservar els valors i recursos de la teva finca, la qual cosa pot ser compatible amb una activitat econòmica rendible. Així mateix, podràs conèixer millor la natura i el patrimoni cultural de la teva finca, i entrar en contacte amb altres agents del territori (universitats, ajuntaments, empreses...) que també podran oferir-te ajuda.
 

Tot seguit et plantegem idees per implicar-te activament en la custòdia del territori i fer que tu i el teu terreny sigueu protagonistes. A través d’aquest formulari ens pots explicar com és la teva finca i fer-nos saber el teu interès a col·laborar.

Propietari interessat en conservar el seu terreny, acompanyat del representant d'una entitat de custòdia

Coneix bé la custòdia del territori
D’entrada, és normal que la custòdia del territori et generi dubtes. Aquí trobaràs informació general per entendre millor en què consisteix aquesta estratègia innovadora per conservar la natura i el paisatge. Sàpigues, però, que sempre tindràs l’última paraula per decidir si acceptes o no col·laborar amb una entitat de custòdia del territori.

També et recomanem que donis un cop d’ull al butlletí L’ACORD, dirigit específicament a propietaris com tu.

Pregunta a altres propietaris implicats
Pactar acords de custòdia no és estrany. Altres propietaris ho han fet i n’estan contents. En aquest mapa hi trobaràs indrets del territori on s’han establert col·laboracions (acords de custòdia) entre entitats i propietaris com tu. Si parles amb aquestes entitats, et podran posar en contacte amb propietaris amb els que col·laboren perquè ells mateixos t'expliquin la seva experiència. Visita també la nostra secció L’acord destacat, on hi trobaràs exemples que et poden interessar.

Contacta amb una entitat de custòdia
Les entitats de custòdia no tenen interessos ocults: són organitzacions sense ànim de lucre que volen ajudar aquells propietaris de terrenys que tenen la voluntat de mantenir el patrimoni natural i el paisatge que atresora la seva finca. Si estàs valorant la possibilitat de col·laborar amb alguna entitat de custòdia, pots consultar el mapa d’entitats membre de la xct i decidir quina et queda més a prop o et pot oferir la col·laboració que busques.

Pensa quina via de col·laboració et convé més
Els acords de col·laboració entre les entitats de custòdia del territori i propietaris com tu poden implicar graus de compromís variables per a les dues parts. Per a més consultes omple el formulari online i t'informarem.

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube