QUÈ ÉS El portal viulaterra.cat
Viulaterra.cat és un portal web adreçat a persones que, com tu, esteu interessades en conservar la natura i els paisatges del nostre país. Hi ha moltes maneres per assolir aquest repte, però des d’aquest portal apostem per un instrument diferent que requereix la implicació de la ciutadania i que segur us engrescarà: la custòdia del territori.

Tot i que a primera vista el terme custòdia del territori et pot semblar estrany o bé l’associes a la idea de vigilar o controlar alguna cosa, el sentit real és el de respectar, conservar i tenir cura del territori. La custòdia del territori és un conjunt d’instruments que utilitzen organitzacions socials i ciutadanes per conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural de llocs concrets i que requereix la col·laboració dels propietaris d’aquests indrets.

Les organitzacions que utilitzen els instruments de custòdia del territori s’anomenen genèricament entitats de custòdia del territori i no tenen ànim de lucre. Aquestes entitats, públiques o privades, necessiten el suport de gent com tu.

Què puc fer en aquest portal?

Viulaterra.cat us ofereix opcions diverses per aportar el vostre granet de sorra i, així, entre tots, conservar el territori del nostre país.

Des d’aquest portal podràs informar-te sobre les activitats que organitzen les entitats de custòdia del territori, com ara visites guiades a espais naturals, exposicions, concursos fotogràfics, cursos o xerrades i debats. També podràs donar suport a la tasca de les entitats de custòdia del territori i implicar-te activament en les iniciatives que promouen: fent-te soci, esdevenint voluntari, contribuint a alguna iniciativa específica, o comprant aliments que cuiden la terra.

I si el que vols és interaccionar amb el portal, tens també un ventall ampli de possibilitats: penja els teus vídeos on expliques com conserves l’entorn, explica’ns la teva experiència a la natura, comparteix les teves fotografies de natura, o respon a les enquestes que et plantegem.

No ho dubtis: Viu la terra amb la custòdia del territori!


Qui promou aquest portal?
Aquest portal és una iniciativa de la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) i de les entitats de custòdia del territori que en són membres.

La Xarxa de Custòdia del Territori és una organització de caràcter tècnic i divulgatiu que facilita informació, formació, qualitat, assessorament i suport, recerca, impuls i difusió en favor de la custòdia del territori.
 

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube