QUÈ ÉS La xarxa que ens uneix
A Catalunya, la major part d’entitats que treballen en custòdia del territori formen part de la Xarxa de Custòdia del Territori, una associació que també aplega altres organitzacions, institucions i persones interessades en la conservació de la natura, el paisatge i el patrimoni cultural.

La Xarxa de Custòdia del Territori (xct) es va constituir el 6 de març de 2003 a Vic, on té la seu. Avui la xct compta amb més de 160 membres i té el suport estructural del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social de CatalunyaCaixa i la Universitat de Vic. A més, és una entitat declarada d’utilitat pública (ordre INT/3558/2006 del 26 d'octubre).
 

La Xarxa de Custòdia del Territori és una organització de caràcter tècnic i divulgatiu que facilita informació, formació, qualitat, assessorament i suport, recerca, impuls i difusió en favor de la custòdia del territori.Qui pot col·laborar amb la Xarxa de Custòdia del Territori i com fer-ho

Les aliances i col·laboracions són la via principal que utilitza la xct per mantenir una relació estable amb organitzacions que, siguin o no membres de la xct, vulguin donar suport a la custòdia del territori. Aquestes organitzacions poden ser:

- Institucions públiques, des de l'àmbit local al general, com a component de la seva acció política i administrativa.
- Empreses i institucions privades i fundacions associades, com a part de la seva acció social en favor del territori o com a part de la seva estratègia de responsabilitat social empresarial.
- Mitjans de comunicació, per contribuir a la difusió i el coneixement de la custòdia del territori.
- Ciutadans i persones interessades en impulsar la custòdia del territori, per sentir-se personalment implicades en la conservació del patrimoni del nostre país.
- Organitzacions i agents socials implicats en el futur del territori, per enfortir la seva acció i contribuir a actuacions d'interès comú.

Si pertanys a una organització o una empresa que pot estar interessada en col·laborar amb la Xarxa de Custòdia del Territori, t'expliquem diverses possibilitats. I si la teva associació o ajuntament es vol fer membre de la xct, t'informem sobre com fer-ho.
 

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube