Titols i resum a tot arreu
Organitzat per:
Data: 09/06/2012
Hora: 15 : 30
Localització: Espai Rural de Gallecs
Contacte: Xarxa de Custòdia del Territori
Telèfon: 687749267
Cost: Gratuït.
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment

En el marc de la VII Reunió de la xct (el congrés bianual de custòdia del territori), s'organitza pel dissabte a la tarda (9 de juny) una sortida guiada per l'Espai Rural de Gallecs!

La sortida està oberta a tothom! Si voleu assistir-hi confirmeu assistència al 687749267 (Anna Subirana).

El lloc de trobada és el bosc dels pinetons, davant l'Hospital de Mollet del Vallès, a les 15:30

Espai Rural de Gallecs
Gallecs és un ampli territori sense urbanitzar, gràcies al seu estatus urbanístic singular, rodejat per importants extensions de teixits industrials i residencials iniciats al principi dels anys vuitanta i consolidats en els últims trenta anys, és una de les darreres reserves d'espai rural que queden a la Regió Metropolitana de Barcelona (RMB). Aquesta singularitat li dóna un valor molt preuat, particularment per l’esponjament que confereix a la trama territorial de la plana del Vallès.

El Consorci del Parc de l’Espai d’interès natural de Gallecs, constituït l’any 2006, és l’òrgan gestor de l’espai. Està integrat per la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i els ajuntaments de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-Solità i Plegamans, Parets del Vallès, Lliçà de Vall i Montcada i Reixac.

La seva missió és la protecció i millora dels valors ecològics, paisatgístics, agrícoles, forestals i productius del seu àmbit, mitjançant línies estratègiques a llarg termini i programes de gestió anuals, amb l’objectiu de consolidar l’espai i garantir la seva viabilitat en l’àmbit de l’agricultura, el patrimoni natural i arquitectònic, el lleure, l’educació ambiental i la cultura d’acord amb els seus estatuts, les directrius del Pla Director, i el Pla Especial del Parc Territorial de l’espai rural de Gallecs.

La finalitat en la gestió de Gallecs és aconseguir un equilibri entre l’agricultura (element principal per a la sostenibilitat econòmica i social de l’espai), el medi natural i l’ús públic compatible amb els dos components anteriors.

Comentaris
Escriu el teu comentari
Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube