Titols i resum a tot arreu

Organitzat per: 


Data: 14/06/2013
Hora: 16 : 00
Localització: Arenys de Mar
Contacte: Xarxa de Custòdia del Territori
Telèfon: 938866135
Cost: Gratuït però amb inscripció prèvia a mcamps@custodiaterritori.org
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment

El proper 14 de juny es realitzarà la sortida tècnica al port pesquer d'Arenys de Mar, i presentació del projecte de custòdia marina "Canyons del Maresme" de l'Associació Submon.

L'objectiu de la sortida és conèixer les tècniques de captura i posterior comercialització del peix i les accions que amb el sector pesquer es duen a terme en el projecte de custòdia marina “Canyons del Maresme”.

Durant la visita al port es veuran les diferents arts de pesca utilitzades, les seves espècies objectius i l'estacionalitat. També es reconeixeran els diferents tipus d'embarcacions utilitzats per pesca i es veurà la subhasta (parcialment) de peix a la llotja.


PROGRAMA

15:45h  Introducció del projecte de Custòdia dels "canyons del maresme" a càrrec de SUBMON. Col·laboracions i feina amb confraries de la zona de custòdia.

16:00h Visita al port pesquer d'Arenys de Mar, a càrrec de la confraria de Sant Elm. Es veuran les diferents arts de pesca, es parlarà de la importància de la confraria dins de l'àrea de maresme i es visitaran les instal·lacions de la llotja.

17:00h Explicació sobre la comercialització del peix i el funcionament de la subhasta.

17:15h Visita a la subhasta de peix de la llotja d'Arenys de Mar.

17:45h Torn de preguntes.

18:00h Final de la visita.


Inscripcions: La sortida és gratuïta i oberta a tothom, però cal confirmar la vostra assistència abans del dia 12 de juny a mcamps@custodiaterritori.org , indicant nom, entitat, telèfon, i correu-e. Indiqueu també la vostra disponibilitat de cotxe, per poder organitzar cotxes compartits, si s’escau.

Us hi esperem a tots i totes!

NOTA: aquesta sortida forma part de la 12a Assemblea General Ordinària de la Xarxa de Custòdia del Territori. L'assemblea, de caràcter més tècnic, també està oberta a tothom. Per a més informació podeu consultar el programa.


El projecte dels Canyons del Maresme
L’objectiu principal d’aquest projecte és promoure la conservació de l’àrea marina “Canyons del Maresme”. Per assolir-ho, SUBMON treballa amb els usuaris de la zona, el sector pesquer i el sector nàutic, a part de difondre el projecte i fer-ne partícip a totes les administracions locals.

Els Canyons del Maresme és una zona que, donada la seva orografia marina, representa una àrea important d’alimentació per a cetacis. Per aquest motiu periòdicament s'hi albiren cetacis com el rorqual comú i dofí mular. També cal destacar la freqüència amb que individus de cap d’olla gris han estat albirats a la zona.

La custòdia marina es defineix com “una estratègia que intenta generar la responsabilitat dels organismes competencials i dels usuaris del medi marí en la seva conservació i el bon ús dels seus recursos naturals, culturals i paisatgístics”.Comentaris
Escriu el teu comentari
Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube