Titols i resum a tot arreu

Organitzat per

Data: 21/10/2017
Localització: Delta de l
Contacte: MónNatura Delta de l'Ebre
Telèfon: 977 053 801
Cost: 10€ adults, jove/jubilat 9€ i nens 5€
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment

MónNatura Delta de l'Ebre us proposa un circuit que passa per tots els espais que formen aquest equipament, el qual permet conèixer de prop el valor d’aquest territori, amb una gran riquesa en fauna i flora i un paisatge únic i amb una gran personalitat.

La visita s’inicia a l’espai de recepció i serveis, on hi ha el punt d’informació i orientació, i en el qual també es troba l’àrea de descans. Un cop passat aquest primer espai, la visita entra a la zona de les salines, on s’ha recreat un espai, a escala, per explicar què són les salines i quina finalitat tenen.

La visita continua cap a un dels punts principals de l’equipament, clau per entendre i interpretar la importància de la zona. Es tracta de l’Espai Delta, on quatre àmbits expositius, amb la tecnologia més avançada, permeten copsar l’essència del Delta amb els cinc sentits i comprendre millor què fa diferents aquestes terres i aquest entorn.

Al costat de l’Espai Delta s’hi troba el mirador 360º, per observar el vast territori del Delta i la població d’aus, en un edifici on també hi ha les aules taller, per al desenvolupament de les activitats pedagògiques. La visita continua per l’aguait, des d’on s’observa la fauna de les antigues Salines de Sant Antoni. D’aquí s’arriba a la zona de recuperació de les antigues basses de la piscifactoria, on es pot conèixer una de les espècies de peix més emblemàtiques de la zona, en perill d’extinció: el fartet i observar la vegetació salina.

La visita continua amb una zona expositiva que explica els arts de pesca tradicionals, molt a la vora de l’embarcador, lloc on el visitant que vulgui podrà gaudir de la navegació en pontona (barca típica i antiga del Delta de l'Ebre).
 
Informació reserva: La visita es pot fer de manera lliure o programada.
Preu visita guiada: 10€ adults, jove/jubilat 9€ i nens 5€

Una de les novetats és l’activitat “Un mar d’ocells” que va dirigida principalment a ornitòlegs, aficionats a la ornitologia i fotògrafs de natura. Es tracta de sortides en vaixell a mar obert per observar i fotografiar aus pelàgiques com Baldrigues balears (Puffinus mauretanicus), Ocells de tempesta (Hydrobates pelagicus), Mascarells (Morus bassanus), Paràsits (Stercorarius parasiticus/ skua/ pomarinus)... i diferents espècies de gavines, xatracs, etc. L’activitat anirà guiada per un ornitòleg. Amb sort també es podrà gaudir d’altres animals que habiten al mar (dofins i balenes, peix lluna, etc.) i dels increïbles paisatges del Delta de l’Ebre.

A banda de les noves activitats es recuperen les ja estrenades en temporades anteriors i també molt orientades a tots els públics com:

La ‘Visita dels menuts’ és una visita familiar que permet veure flamencs, tirar el rall o navegar amb pontona.

Amb ‘Peix Peixet’ els més petits coneixeran alguns dels peixos del Delta i podran crear el seu propi i imaginari.

‘L’espavilat del Delta’ és una gimcana en grup per posar a prova els vostres coneixements sobre el Delta.

‘Els moixons del Delta’ activitat dinàmica i divertida per despertar l’interès dels més petits de la família per la nostra fauna i més concretament pels ocells.

Horaris de les visites guiades familiars: dissabtes i diumenges a les 10.30.
Per a més informació sobre aquestes visites contacteu amb MónNatura Delta.


 

Comentaris
Escriu el teu comentari
Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube