Titols i resum a tot arreu
Organitza:

Data: 27/05/2017
Contacte: Associació l'Era
Telèfon: 938787035
Cost: 98€
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment
El bosc i els camps són un gran rebost per abastir la nostra farmaciola de remeis casolans. Acostar-se a la natura per a conèixer els seus secrets és un goig i una gran satisfacció que ens permet connectar-nos amb la saviesa ancestral que, durant segles, s’ha transmès de generació en generació. Actualment, moltes investigacions corroboren les virtuts i usos de les plantes remeieres tot i l’hegemonia dels fàrmacs i la seva indústria.

En aquest curs veurem les plantes en els indrets naturals on creixen esporàdicament, farem un parell de sortides guiades i un taller de preparació de remeis, amb tres personatges feréstecs i indòmits, llegendes vives del món de les plantes medicinals.

La primera sortida serà pels cingles de Tavertet, on en Santi Jàvega, conegut com “l’herbolari de Sau”, ens farà una introducció a la fitoteràpia i de com la flora medicinal ha estat emprada des de sempre a totes les llars. Visitarem l’exposició que té a l’ajuntament i després anirem a voltar-la pels racons d’aquest màgic indret, per reconèixer de primera mà les nostres estimades herbes, acompanyats de les excel·lents explicacions d’aquest mestre que es lliura a transmetre el saber popular al voltant de les herbes.
La segona sortida serà per Sallent, acompanyats del nostre Esteve Padullés, que amb les seves arts comunicatives, escenificarà vida i miracles d’herbes, herbetes i herbotes i ens desvetllarà els misteris del coneixement botànic, cultural i remeier del nostre patrimoni vegetal.

Acabarem el curs posant fil a l’agulla per a preparar alguns remeis a partir de les herbes recol·lectades, amb la mística creativa i salvatge de la Neva. Ens introduirem al món de les maceracions, olis, vinagres i altres vehicles per a conservar les propietats de les herbes i que la seva aplicació, local o interna, sigui més fàcil i ens permeti disposar d’una bona farmaciola natural.

Professors:
Santi Jàvega i Burgos, etnobotànic, conegut arreu del país com “l’herbolari de Sau”, Fa més de 30 anys que estudia i difon apassionadament les propietats i usos de les plantes medicinals. Autor del llibre La flora medicinal d’Osona.
Esteve Padullés, expert en herboristeria, recol·lector de plantes medicinals, guia d’espais naturals i expert practicant d’horticultura natural.
Neva Añó Lafuente, alquimista fito-aromaterapeuta, osteòpata i artesana elaboradora de cremes, sabons naturals i remeis casolans, respectuosa de la Gran Mare i de la vida vegetal.

Durada i horari: 16 hores. Dissabtes 27 de maig, 3 i 10 de juny. De 10 a 13.30 h i una sortida de tot el dia de 9 a 18 h.
Llocs:
1a sessió: sortida a Tavertet.
2a sessió: sortida a Sallent.
3a sessió: classe pràctica a l’Escola Agrària de Manresa – Av. Universitària 4 -6 (Edifici FUB). Manresa.

Preu: 98 euros.
Persones associades a L’Era: 88 euros. Persones a l’atur, menors de 25 anys i alumnes del cicle formatiu de l’Escola Agrària de Manresa i en el cas de portar un amic/ga al curs: 93 euros (cal portar targeta inscripció a l’INEM / DNI o document acreditatiu).
Preu amb Ecoxarxa: El 30% d’aquest import es pot pagar amb moneda social de l’Ecoxarxa del Bages (68,50 euros + 3 hores). Cal ser-ne membre (consulta com fer-se’n a: https://abonahora.files.wordpress.com/2011/09/triptic_ecoxarxa.pdf) i tenir hores disponibles per a poder fer l‘intercanvi.

Més informació: neus@associaciolera.org / Tel. 938787035 / 672337305

Comentaris
Escriu el teu comentari
Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube