Titular notícies
Notícies

Propostes per l'estiu del Projecte NINAM!Projecte NINAM realitza estudis de seguiments de cetacis a la costa de cap de Creus, balenes i dofins, així­ com ocells marins i tortugues babaues des de 2005. Per a finançar aquests estudis, compten principalment amb l'aportacio de la gent que puja a bord i decideix compartir l'experiència d'estudi.
 

Dilluns 14 Juny 2010 - 15:58

Projecte NINAM és una plataforma d’estudi dels cetacis de la conca nord occidental de la Mediterrània, que opera bàsicament a l’entorn del Parc Natural de Cap de Creus, amb port base a Roses. Des 2004 desenvolupa tasques de control i identificació de les espècies de cetacis del Cap de Creus, així com la col·laboració amb els ornitòlegs del Parc Natural per a detectar la presència de diverses aus marines a la zona pelàgica.

El Projecte desenvolupa des de 2004, treballs de recerca sobre cetacis a l’Alt Empordà, proposant un model d’ecoturisme participatiu, on els passatgers col·laboren en les tasques de recerca. D’aquesta manera, les campanyes es financen amb l’aportació d’aquestes persones, que passen a convertir-se en Espònsors.

Durant la primavera, l'estiu i la tardor Projecte NINAM dona impuls, a través de la seva experiència en la investigació sobre biodiversitat marina i especialment els cetacis, a un canvi de valors en la relació entre el turisme actiu i responsable i el mar. Les activitats "Vela i dofins", "Navega i aventura't al Parc Natural marí de Cap de Creus", "Nits d'estiu màgiques de pluja d'estels" son iniciatives de Projecte NINAM, la 1ª entitat catalana pionera de l'Ecoturisme Marí a Catalunya (declarada pel Consell Assessor per el Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya.

Projecte NINAM donarà 1 euro per cada persona que s’embarqui al seu catamarà en concepte d’usdefruit de la zona marina del Parc Natural de Cap de Creus. Amb aquest gest, Projecte NINAM, pretén que aquesta mesura es generalitzi a totes aquelles empreses o particulars, que treballen o transiten per les aigües del Cap de Creus o que fondegen a les cales i badies de l’entorn del Parc.

A més, actualment Projecte NINAM col·labora amb el Servei de Fauna del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya per a realitzar el seguiment d’aus i mamífers marins a les ZEPA (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) de cap de Creus i golf de Roses. També te convenis signats amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Girona.

Projecte NINAM forma part del Grup de Treball de Custòdia Marina. Per entendre què és la custòdia marina cal posar de manifest una idea clau: la inexistència de la propietat privada en el medi marí, peça clau en la custòdia en el medi terrestre. Això porta a que cal redefinir els "propietaris" i considerar com a interlocutors de les entitats de custòdia marina a les administracions amb competències i els col·lectius d'usuaris que utilitzen aquest espai. Tenint en compte aquesta premisa, la custòdia marina és una estratègia que intenta generar la responsabilitat dels organismes competencials i dels usuaris del medi marí en la seva conservació i el bon ús dels seus recursos naturals, culturals i paisatgístics.


Més informació a http://ninam.lrt.cat/ca/

Text i imatge > Projecte NINAM

Més, sobre...: projecte ninam , viulaterra
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube