Titular notícies
Acords de custòdia

La feina ben feta no té fronteres


Enguany l’associació Rurbans organitza el II Camp de treball per a la recuperació de prats i pastures al poble de Llagunes (Pallars Sobirà). L'actuació de neteja i desbrossament es realitza en 6 parcel·les on s'han signat acords de custòdia amb els 2 ramaders gestors de les parceles. 

Dijous 29 Juliol 2010 - 13:01

Enguany l’associació Rurbans organitza el II Camp de treball per a la recuperació de prats i pastures al poble de Llagunes (Pallars Sobirà). El 14 de juliol es van signar dos acords de custòdia agrària amb els dos ramaders gestors de les 6 parcel·les on es realitza l’actuació de neteja i desbrossament de 3,5 ha mitjançant el camp de treball. Amb aquest acord els pagesos es comprometen a mantenir nets aquests prats durant un mínim de 5 anys i respectar els compromisos de fer una gestió sostenible dels mateixos. L’associació per la seva banda es compromet a fer el seu seguiment i a assessorar-los en la gestió de la seva explotació.

L’actuació de neteja es realitza mitjançant la feina de 15 voluntaris/es ambientals i agrícoles, 5 d’ells són participants catalans i 10 internacionals provinents de Croàcia, República Txeca, Rússia, Polònia, Itàlia, etc.

Després de gairebé una setmana i mitja de feina, les tasques de neteja dels prats ja són molt evidents. Durant una setmana i mitja els voluntaris/es i l’equip de l’associació estan treballant de valent i ja han recuperat 4 de les 6 parcel·les. La feina ben feta no té fronteres i en aquest cas aquesta frase té més sentit que mai.  El bon ambient creat a Llagunes entre els participants i els mateixos veïns/es donen encara més valor al camp.  Durant les tardes es fan activitats diverses, dilluns es va fer la visita al Despoblat de Llagunes i aquest dissabte a la nit es fa la festa de comiat i la presentació de la feina feta.


Imatges > Rurbans
 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube