Titular notícies
Projectes i actuacions

Noves caixes niu per als eriçons clars del Parc Agrari del Baix Llobregat


L'acció, que s'encabeix dins del projecte Eriçó que duen a terme conjuntament, va encaminada a protegir i conservar la població d'eriçons clars que es va detectar al Parc Agrari l'any 2006 i que es considera la colònia d'eriçons d'aquesta espècie més septentrional en una zona costanera.

Dilluns 6 Setembre 2010 - 15:50
Sergi Garcia - Galanthus
Membres de l'entitat Galanthus, juntament amb tècnics del Parc Agrari del Baix Llobregat, han instal·lat una vintena de caixes niu per a eriçó clar (Atelerix algirus) dins l'àmbit del Parc Agrari. L'acció, que s'encabeix dins del projecte Eriçó que duen a terme conjuntament, va encaminada a protegir i conservar la població d'eriçons clars que es va detectar al Parc Agrari l'any 2006 i que es considera la colònia d'eriçons d'aquesta espècie més septentrional en una zona costanera.

Després dels bons resultats obtinguts en actuacions anteriors, i de la bona acollida que han tingut per part dels pagesos del Baix Llobregat, tècnics de la fundació Galanthus han col·locat deu caixes niu a la masia de Can Comas, seu del Parc Agrari, i a camps adjacents.

També se n'han instal·lat deu més a la zona agrícola de Viladecans, on s'ha observat una colònia important d'eriçó clar. La vintena de caixes niu que s'han instal lat ara se sumen a la desena que es va col locar l'any passat als camps de cultiu de Gavà.

També en aquest sentit, la fundació Galanthus, en el marc de la Setmana de la Biodiversitat que es va celebrar el maig passat, va alliberar un exemplar d'eriçó clar dins la finca agrícola de la masia de Can Comas.

L'eriçó és un mamífer beneficiós per als agricultors, ja que s'alimenta d'insectes i altres invertebrats que són perjudicials per als cultius. L'eriçó clar, a diferència de l'altra espècie present al Principat -l'eriçó fosc-, habita en zones obertes com són camps de conreu o en guaret. A l'hora de fer el cau, l'eriçó clar s'instal·la als marges dels cultius aprofitant les masses de vegetació, les construccions humanes, munts de llenya i altres estructures similars, cosa que fa que sovint la pròpia activitat agrícola pugui malmetre'ls.

Aquest projecte també compta amb el suport del Programa Tu Ajudes de l'Obra Social de Caixa Tarragona.

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube