Titular notícies
Projectes i actuacions

Custòdia marina de cetacis als Canyons del Maresme


Diversos voluntaris participen en un projecte de custòdia marina per estudiar una zona de 2.300 quilòmetres quadrats de mar, als canyons submarins del Maresme i del Besòs, que tenen fins a dos mil metres de fondària i on hi viuen o hi passen dofins i balenes.

Divendres 1 Octubre 2010 - 15:02

SUBMON és una organització sense ànim de lucre, que des de l'any 2003 treballa en la conservació del medi marí, vinculant estudis científics, educació medioambiental i divulgació. En els darrers anys, la entitat ha assessorat i realitzat estudis i accions per a diferents administracions nacionals i internacionals, centres de recerca i centres educatius, oferint la qualitat d'execució en tots els seus projectes.

En el següent video (emès al programa del Medi Ambient de TV3 el passat 30 de setembre), s'hi pot veure una de les activitats dutes a terme per l'entitat en el marc d'un projecte que vol promoure la conservació d'un àrea marina anomenada "Canyons del Maresme" mitjançant la participació activa dels usuaris del medi marí tot seguint les pautes de la custòdia marina.

La custòdia marina es defineix com "una estratègia que intenta generar la responsabilitat dels organismes competencials i dels usuaris del medi marí en la seva conservació i el bon ús dels seus recursos naturals, culturals i paisatgístics" i que aparegué com adaptació del concepte terrestre de custòdia del territori, basat en acords entre entitats conservacionistes i propietaris de finques d’interès natural per aconseguir una gestió sostenible del territori.Aquest projecte es realitza conjuntament amb la Direcció General de Medi Natural del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube