Titular notícies
Reportatge

El dofí mular: un nou valor ecològic de les Illes Medes


El dofí mular és, per la seva distribució costanera i el seu caràcter poc tímid en relació a l'ésser humà, un dels petits cetacis millor coneguts.Divendres 4 Febrer 2011 - 15:29

SUBMON
amb el suport del Departament d’Innovació, Universitats i Empreses de la Generalitat de Catalunya ha editat el vídeo “El dofí mular: un nou valor ecològic de les Illes Medes”. L’objectiu principal del documental és divulgar, en l’àmbit social i sectorial, els resultats d’una investigació realitzada sobre la presència estacional del dofí mular al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, a través de tècniques de seguiment amb acústica passiva. També es vol donar a conèixer el paper de la ciència i la investigació en la gestió d’espais protegits.

El dofí mular es caracteritza pels seus hàbits fortament costaners, i a les costes catalanes es troba dintre d'una franja de prop d'unes 5 milles de distància de la costa. A diferència de les altres espècies de dofins, es desplaça amb seguretat en aigües poc fondes i no tem la presència dels humans ni sembla molestar-se pel soroll de les embarcacions, raó per la qual no és estrany que en ocasions s'acosti a pocs metres de la platja o s'aventuri dintre dels ports.

Actualment, però, aquesta és una de les espècies mes amenaçades a les nostres costes i una de les que ha patit una devallada mes forta en els darrers 60 anys. No obstant, una de les estratègies mes efectives per a la conservació d'espècies i d'hàbitat marí és l'establiment d'àrees marines protegides que son considerades com una eina de gran importància per a la conservació de la biodiversitat.
Des de SUBMON volem agraïr a totes les organitzacions, empreses i persones que han participat en el projecte, especialment a l’Oceanogràfic de València, als centres d’immersió el Rei del Mar i la Sirena, a la direcció del Parc Natural del Montgrí-les Illes Medes i el Baix Ter, al Museu de la Mediterrània, a Cegasa, als pescadors i a tots els voluntaris que han fet possible aquest projecte.
Més, sobre...: viulaterra submon
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube