Titular notícies
Notícies

Recull de més de 50 itineraris de natura pel Ripollès en una pàgina web .


El CEA Alt Ter ha elaborat una pàgina web on es recullen 53 itineraris de natura que es poden realitzar a la comarca del Ripollès.

Divendres 11 Febrer 2011 - 15:29

El Ripollès és una destinació clàssica per a l'excursionisme, així com per a realitzar altres activitats de muntanya com ara l'escalada, l'esquí o les travesses. Des del CEA Alt Ter s'ha fet un recull d'aquells itineraris pensats per gaudir de la natura per a tots els municipis de la comarca.

La recopilació inclou sortides senzilles i curtes de menys d'una hora de durada com ara el Sender de la Mallerenga d'aigua, excursions més llargues com la de Pardines a l'estany de Can Roca, o bé ascensions a l'alta muntanya com la de la muntanya del Bastiments.

A la pàgina de web, on es detallen aquests itineraris, hi destaca un mapa amb la localització de tots ells. Des del mapa es poden consultar individualment tot triant el número corresponent, o bé a través dels enllaços de cadascun dels pobles per on transcorren.

A continuació del mapa hi ha una taula amb la informació de cada itinerari. A la graella els itineraris estan agrupats segons el municipi des d'on s'inicia el camí. La taula inclou una imatge representativa, una breu descripció dels valors de l'itinerari, la longitud del recorregut, el temps aproximat que es necessita per a realitzar-lo, el nivell de dificultat i un enllaç a un PDF més complet.

Dins de cada municipi, els itineraris, en cas d'haver més d'un, estan ordenats per grau de dificultat. En primer lloc apareixen les propostes més fàcils i els darrers són els de major dificultat. Aquells itineraris que impliquen un ascens a zones d'alta muntanya, o que el recorregut és especialment llarg, s'han qualificat com a difícils.

Els arxius PDFs són una recopilació d'itineraris que ja s'havien descrit, tot i que n'hi ha algun d'inèdit. Si bé la pàgina recull una gran quantitat d'itineraris està previst d'anar-la actualitzant periòdicament.

Per consultar els itineraris cal seguir el següent enllaç: http://www.alt-ter.org/itineraris.htm

Per a més informació:

Ecomuseu el Molí Petit s/n – Sant Joan de les Abadesses
972 721 317 · www.alt-ter.org
Més, sobre...: itineraris , natura , Ripollès , excursionisme , senders
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube