Titular notícies
Projectes i actuacions

Vic inaugura el recorregut adaptat del riu GurriAquest tram s'ha adaptat per tal que les persones amb discapacitat visual el puguin recórrer de forma autònoma així com també les que tenen discapacitat física.
Dijous 24 Març 2011 - 11:37
El passat 20 de març es va inaugurar el recorregut adaptat del riu Gurri –entre l’aiguabarreig del riu Méder i la Torre de Benages- una actuació que ha recuperat un camí per anar-hi a passejar o a fer esport però que també s’ha adaptat per tal que les persones amb discapacitat visual el puguin recórrer de forma autònoma així com també les que tenen discapacitat física. L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal i el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, van estar al capdavant d’aquesta inauguració.

La regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal, impulsora d’aquesta actuació, va explicar que ‘Vic ha fet una clara aposta per la conservació del medi natural’ i que al llarg d’aquesta legislatura ‘s’han adaptat 12 quilòmetres de lleres dels rius’ i que això suposa ‘la suma de molts agents i de moltes il·lusions’. L’alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Filo Tió, va afirmar que aquesta actuació ‘és també el fruit del treball conjunt del dos municipis’ i el president de l’ONCE a Osona, Josep Gasol, va afirmar que ‘malgrat la crisi hem fet un pas més per a la integració de les persones cegues’ i que d’aquesta manera ‘puguem gaudir de la natura com la resta de ciutadans’. També va intervenir Núria Codina, president de l’ADFO qui va agrair el nou recorregut.

El recorregut el poden fer de forma autònoma persones amb discapacitat visual

L’actuació que ahir es va inauguració ha consistit en l'alliberament de l'espai fluvial ocupat per horts per poder refer marges, sanejar l'espai i plantar-hi arbres i arbustos de ribera autòctons i permetre així, recuperar l'ecosistema autòcton de les riberes dels nostres rius. En l'espai recuperat s'han establert 4 acords de custòdia amb 4 propietaris per una superfície total de 8.741 m2.

Una part important de l'espai es troba situat en terme municipal de Santa Eugènia Berga, amb qui l'Ajuntament de Vic ha arribat a un acord de custòdia per poder executar les obres i poder treballar a les dues riberes. Aquest camí està parcialment adaptat per persones cegues (1000 m) que compten amb senyalització específica i accés autònom a l'espai, amb una guia en el terreny. El camí també s'ha adaptat per persones amb mobilitat reduïda (1700 m). Ambdues actuacions han comptat amb la col·laboració tècnica d'ONCE i ADFO.

Text i imatges > Ajuntament de Vic.

 
Més, sobre...: viulaterra , itinerari , vic , riu gurri
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube