Titular notícies
Acords de custòdia

Gestió d'espais en custòdia selvatans gràcies a la XCT i al MARM


El projecte ha implementat les accions incloses en els plans de gestió que la Fundació Emys ha elaborat per a 11 finques amb acord de custòdia. Aquests accions han permès restaurar i mantenir diversos espais humits de gran importància ecològica i connectora. Els indrets acullen diverses espècies amenaçades com la tortuga d'estany, la reineta o el gripau corredor.

Dijous 24 Març 2011 - 11:57
En concret, l’ajut ha permès gestionar les finques de la Camparra, l’Esplet, Can Calçada, Can Barrot, Turó Bulous-Maidó, Turó d’en Bulous-Pedrera, Can Cuní, Can Ribes, ECAF Sta. Coloma, Can Xifra i Montcorb.

Les tasques realitzades han estat:

- Restauració de les motes afectades per la construcción del TAV.
- Arranjament dels accessos als aguaits.
- Construcció d'una bassa de caràcter temporal per a la reproducció d'amfibis.
- Retirada de sediments i reperfilat d'algunes basses.
- Tancaments per regular l'accés motoritzat i del bestiar oví.
- Tancaments per crear perímetres de seguretat i de separació dels conreus.
- Manteniment de vegetació perimetral a les basses amb desbrossades selectives.
- Erradicació de canya (Arundo donax): extracció de la part aèria i dels rizomes.
- Retirada d'ictiofauna al·lòctona.
- Instal·lació i seguiment de caixes niu.
- Seguiment de bioindicadors a partir de fototrampeig, inventaris, captures i marcatge, etc.
- Instal·lació de cartelleria explicativa del projecte en cada espai.

La Fundació, a més, va organitzar un taller de caixes niu amb infants de Riudarenes on se'ls va explicar quina tipologia de caixes s'ha construït per al projecte i on es van construir unes quantes d'aquestes caixes amb el nom dels autors. Aquestes caixes seran instal·lades en els espais en custòdia i durant el mesos d'estiu se'n farà un seguiment amb els participants del casal d'estiu.

A més, durant els mesos de maig i juny, la Fundació Emys organitza dues sortides guiades que portaran a visitar els espais en custòdia a Riudarenes i on s'explicarà les tasques realitzades durant el projecte.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al finançament del MARM i a la convocatòria de l'ajut extraordinari de custòdia per a l'any 2010 de la XCT, així com al suport del DMAH i de l'Ajuntament de Riudarenes.

Per a més informació: www.fundacioemys.orgComentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube