Titular notícies
Activitats ciutadanes

Narració oral en viu: una experiènica ecoturística a una finca en custòdia


Acciónatura, que des de fa dos anys té un acord de custòdia amb una finca de 300 hectàrees a Masnou de Sacosta, va donar el passat 14 de març el tret de sortida a una activitat ecoturística adreçada al públic familiar on un narrador en directe explica llegendes de tradició oral de les contrades, que també es poden sentir a través del mòbil.

Dimarts 29 Març 2011 - 19:42

Acciónatura, ONG dedicada des de fa 13 anys a la conservació de la biodiversitat, va arribar en març de 2009 a un acord de custòdia amb la propietat de Masnou de Sacosta, una finca de 302 ha situada a les Planes d’Hostoles, a la Garrotxa, i que forma part de l’Espai d’Interès Natural (EIN) de les Guilleries i Collsacabra.

Les llegendes de Masnou de Sacosta marquen un itinerari màgic i interactiu

Per tal d’apropar a la gent els valors naturals d’aquesta zona, i degut també a la màgia que desprèn el bosc de Masnou de Sacosta, Acciónatura ha identificat les llegendes de tradició oral nascudes a aquests indrets, i ha creat un itinerari de 2,3 Km orientat a través d’una sèrie de cartells on es mostren aquestes històries.

Els cartells, situats en punts estratègics, compten a més amb una característica que els fa particulars: contenen un codi BIDI que qualsevol usuari, amb un mòbil amb connexió a Internet, pot capturar per adreçar-se automàticament a la visualització i locució de cadascuna de les llegendes.

D’aquesta manera fem saber i escoltar al mig del bosc que, per exemple, tres estudiants van morir de fred al Coll de Condreu degut a la neciesa d’uns masovers, o que el dimoni va ser el que es divertia llançant roques a Sant Feliu de Pallarols, o fins i tot que el Castell d’Hostoles va ser refugi d’una nena que podia ser la filla del mateix diable.

També podeu consultar les llegendes a la web http://unboscdellegenda1.tag1.mobi/index

Crear una activitat ecoturística, una solució per desenvolupar el pla de gestió de la finca

L’encant que envolta aquest itinerari de 2 km que transcórrer des de Coll de Condreu fins a les Roques Encantades, i la identificació, senyalització i locució d’aquestes llegendes, ha impulsat a Acciónatura a anar més enllà i crear una activitat guiada que apropés la natura a la gent, fomentés la cultura tradicional i alhora servís per fer possible el manteniment de la gestió del bosc de Masnou de Sacosta: la actuació en viu d’un narrador professional al llarg i ample de l’itinerari, explicant a grups reduïts de persones les llegendes de cada racó.

Durant aquesta activitat que dura 2 hores i mitja, les persones que hi participin tindran l’oportunitat de:

1. Conèixer els valors naturals de la finca
2. Sentir les històries tradicionals dels indrets
3. Visualitzar i tenir totes les històries a través del mòbil
4. Gaudir dels productes tradicionals de la zona
5. Degustar un MENÚ DE LLEGENDA al restaurant COLL DE CONDREU


Com i quan es pot participar en aquesta activitat?

Calendari

L’activitat es farà en dissabte en dos sessions:

• Matins de 11 a 13.30 h
• Tardes de 16.30 a 19 h

Els dies que es farà l’activitat són: 9 d’abril, 15 de maig, 18 de junt, 23 de juliol, 18 de setembre, 23 d’octubre

Preus
Passejada + Menú de llegenda ADULTS: 29 euros
Passejada + Menú de llegenda MENORS: 16 euros

Inscripcions

Tota la informació es troba recollida a la pàgina web d’Acciónatura i les inscripcions es poden fer a través d’un formulari, o per telèfon 93 23738 02.Més, sobre...: masnou de sacosta , ecoturisme , llegendes , bosc
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube