Titular notícies
Notícies

L’Agència Catalana de l’Aigua estudia compartir la gestió del domini públic hidràulic amb les entitats ambientals


II Jornades de Custòdia i Participació SocialEl dissabte 28 de maig Associació Hàbitats va celebrar les II Jornades de Custòdia Fluvial i Participació Social a Bigues i Riells. Sota el títol “Estratègies de recuperació del bosc de ribera” les diferents ponències van posar de manifest l’important tasca que les entitats ambientals i el voluntariat estan realitzant en la gestió dels espais fluvials.
Dimarts 31 Maig 2011 - 13:34
 Jordi Pagès, tècnic de l’Agència Catalana de l’Aigua va reconèixer durant la seva presentació la tasca de les entitats i va afirmar que l’ACA estudia com compartir la gestió del domini públic hidràulic amb elles. El domini públic hidràulic engloba la franja de l’espai fluvial destinada a ús públic i que sol coincidir amb la llera de la majoria de cursos fluvials, tant si són d’aigües permanents com esporàdiques. Les limitacions que l’administració imposa per tal de protegir aquests espais d’una acció humana perjudicial també dificulta la tasca de les entitats i projectes que treballen en la mateixa línia de cura i protecció. Una gestió compartida permetria coordinar esforços i impulsaria el paper de la participació social en la gestió mediambiental i en el manteniment de la qualitat òptima dels ecosistemes.

La jornada va comptar amb la presentació de Manel Isnard, Responsable de Medi Fluvial del Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs, i de Jordi Clua, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Bigues i Riells, població on Associació Hàbitats desenvolupa diferents projectes participatius de custòdia fluvial. La conferència inaugural a càrrec d’Andreu Salvat va tractar la problemàtica de les espècies invasores al bosc de ribera. Després d’una pausa a mig matí, les jornades es van reprendre amb una taula rodona on les entitats participants van presentar diferents projectes participatius de millora i recuperació de riberes: el programa de custòdia del curs baix del Gaià de l’Associació Mediambiental La Sínia, el projecte Fes Viure el Ripoll d’ADENC, el projecte Riberes del Ter del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis i els projectes de custòdia i educació ambiental de l’Estació Biològica del Pallars Jussà. A la tarda els participants van realitzar una visita tècnica a les riberes del riu Tenes junt l’hotel del Molí de la Torre, on Andreu Salvat va posar en pràctica alguns dels continguts desenvolupats a la seva conferència.

Més fotografies de la jornada al bloc de les Adopcions de Bigues i Riells o al Facebook d'Associació Hàbitats

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube