Titular notícies
Activitats ciutadanes

Obertes les inscripcions per a les estades del Projecte Boscos de Muntanya!


Encara queden places per a les estades de les 2 últimes setmanes de juliol a la Muntanya de Meranges - La Cerdanya!!

Dijous 9 Juny 2011 - 14:50

El Projecte Boscos de Muntanya ha obert les inscripcions per a les estades d'estiu 2011.

Estades a la Muntanya de Meranges - La Cerdanya
18 - 24 juliol - Inscripció
25 - 31 juliol - Inscripció

Estades al Massís de l'Orri - Pallars Sobirà
1 - 7 d'agost - complert
8 - 14 d'agost - complert

L'objectiu del Projecte Boscos de Muntanya és el manteniment, la cura i protecció del bosc i del paisatge en l’àmbit de muntanya mitjançant actuacions de silvicultura i gestió forestal, així com tasques de difusió pública per a la millora del bosc i la seva conservació. La millor manera per a assolir aquest propòsit és endinsar les persones al bosc. Per aquest motiu PBM organitza estades de voluntariat per a adults, integrant els participants en les tasques de gestió forestal de propietaris i gestors.

Importàcia dels boscos de muntanya
Els boscos de muntanya es troben sota el límit altitudinal del bosc, sobre pendents pronunciades i amb dures condicions pels arbres. Formen part de les capceleres dels rius que nodreixen l'abastament d'aigua a Catalunya i exerceixen una funció protectora respecte a poblacions i infraestructures, disminuint l'erosió i evitant grans avingudes.

COM FUNCIONEN LES ESTADES?
El PBM cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les estades tenen una durada d’una setmana. S'arriba la tarda d’un dilluns i es fa l'establiment a l'allotjament previst per a cada projecte. De dimarts a dissabte: esmorzar, anar a treballar i dinar a bosc. A mitja tarda retorn a l’allotjament on més tard s’ofereix el sopar. El servei de cuina corre a càrrec de l’organització i els participants col·laboren en les tasques d’intendència i manteniment de l’allotjament. El diumenge al matí finalitza l’estada.

Treball
Cada matí, en funció de les condicions del bosc i del grup, s’organitza la distribució de tasques. Es porten a terme tasques per disminuir l’erosió, de silvicultura, restauració i obertura de camins forestals, censos de seguiment de fauna i manteniment de pastures, entre d'altres. L'equip del projecte orienta als participants en les feines. Es colabora amb propietaris particulars dels boscos i amb gestors institucionals (ajuntaments, parcs naturals, enginyers forestals comarcals...).

Allotjaments
L'allotjament es realitza a refugis d'alta muntanya o en tendes de campanya. En ambdós casos hi ha matalassos.

Trobareu més informació sobre les estades i el projecte a la seva web.

Us recomanem que llegiu l'article que va redactar Thaïs Borri sobre la seva experiència a una de les estades 2010!
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube