Titular notícies
Acords de custòdia

Els horts de Can Emys, un espai en custòdia


Aquest és un projecte de custòdia agrària promogut per Fundació Emys.


Dilluns 26 Setembre 2011 - 12:22

A continuació trobareu un reportatge del programa 'Tocats de l'hort' on es parla de Plantes aromàtiques i culinàries. El reportatge està filmant  als Horts de Can Emys, Riudarenes, un espai custodiat per Fundació Emys.
El terreny en què es fan els primers horts de Ca l'Emys és gestionat per la Fundació Emys a través d'un contracte de custòdia agrària. L'espai és propietat d'ENERGIA SOLAR XIFRA, SL i ha estat cedit a la Fundació Emys amb la finalitat de crear-hi el primer espai d'agricultura ecològica de Riudarenes. L’agricultura és una de les pràctiques humanes que té més capacitat de transformar el medi ambient. És per això, que una de les principals línies de gestió d'espais naturals de la Fundació Emys és la custòdia agrària.

La custòdia agrària és un acord voluntari signat entre les persones que treballen la terra –agricultors, apicultors, etc.- i una entitat no lucrativa que promou la conservació del medi ambient. L’acord se signa amb l’objectiu de fer compatible la viabilitat econòmica del treball de la terra amb la conservació de l’entorn natural. Mitjançant aquests acords, la Fundació Emys assessora explotacions agràries per reduir-ne els impactes negatius alhora que cerca mecanismes per millorar-ne la qualitat dels productes i la seva comercialització.
 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube