Titular notícies
Projectes i actuacions

Forn Vell, una empresa d'acord amb la terra


La restauració de la bassa agrícola de Sabaters (Tavèrnoles), gestionada per el Grup de Naturalistes d'Osona (GNO), va ser el projecte escollit per Forn Vell.

Dimecres 5 Octubre 2011 - 17:18
Forn Vell, S.A., ha col·laborat amb la restauració de la bassa de Sabaters del GNO gràcies al Programa Empreses d'acord amb la terra.

En el marc d'aquest programa l'empresa va decidir fer una contribució de 5.000 euros a una de les iniciatives del Dossier de Projectes de Custòdia. Cercava un projecte que permetés visibilitzar la seva aportació i que a més tingués vinculació amb la conservació i preservació de zones humides de Catalunya.

La restauració de la bassa agrícola de Sabaters (Tavèrnoles), gestionada per el Grup de Naturalistes d'Osona (GNO) va ser el projecte escollit per Forn Vell, i aquest més de setembre s'han finalitzat les accions previstes. La participació i implicació per part de Forn Vell ha estat molt activa, i mostra d'això és la visita de camp realitzada el passat mes de juny per veure l'evolució de les actuacions (vegeu la imatge).

La restauració de la bassa de Sabaters s'emmarca en el Projecte Basses del GNO, iniciat l'any 2001, amb la finalitat de restaurar les basses agrícoles que hagin deixat de ser un hàbitat idoni per a la flora i fauna autòctones, principalment pels amfibis i macroinvertebrats aquàtics. L'objectiu de les actuacions sobre cada bassa és la recuperació de les espècies vegetals i animals lligades a aquell hàbitat aquàtic i, al mateix temps, la progressiva conformació d'una xarxa de punts d'aigua de bona qualitat ecològica en el territori, incidint així en l'harmonització i compatibilitat de les activitats agropecuàries i la conservació dels valors naturals del territori.

L'actuació, finançada gràcies a la col·laboració de Forn Vell, ha permès la instal·lació d'un tub de 100 m. per connectar l'aigua de la bassa als abeuradors i la instal·lació d'una tanca de fusta a tot el perímetre de la bassa per evitar que les vaques hi entrin, l'erosionin i l'embrutin; així com la instal·lació d'un panell informatiu sobre les accions i les entitats que hi han col·laborat.

Des de la xct volem destacar la importància d'implicar i reforçar el paper actiu i decisiu de les empreses en la millora i la conservació del nostre territori i els seu patrimoni natural. La Guia de Bones Pràctiques de RSE i custòdia del territori us explica com les empreses i les entitats de custòdia podeu sumar sinèrgies en favor de la biodiversitat i en mostra exemples d'èxit.
 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube