Titular notícies
Acords de custòdia

Paisatges Vius signa dos acords de custòdia i esdevé nou gestor de l'estany del Coll de Rupit i Pruit


El passat 12 d'octubre va tenir lloc la signatura de dos acords de custòdia amb els propietaris de les finques del Torrent i del Coll de Rupit i Pruit (Osona) amb l'objectiu de traspassar la gestió de l'estany del Coll a Paisatges Vius.

Dimarts 25 Octubre 2011 - 18:01
L'Estany del Coll està situat al límit de tres finques del municipi de Rupit i Pruit (el Coll, el Torrent i la Roca-roja) i va ser restarurat a mitjans de 2010 per Paisatges Vius gràcies a un ajut del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Des d'aleshores l'entitat ha estat negociant un acord de custòdia amb els propietaris i els masovers de les tres finques per assegurar la conservació de l'estany a llarg termini.

Finalment el 12 d'octubre va tenir lloc la signatura dels acords amb els propietaris de la finca del Coll i del Torrent: Pere Colom i Joan  Colom respectivament.
Signatura de l'acord amb Pere Colom, propietari de la finca del Coll
Signatura de l'acord amb Pere Colom, propietari de la finca del Coll (Imatge de Daniel Sierra)

Signatura de l'acord amb joan Colom, gestor de la finca del Torrent
Signatura de l'acord amb Joan Colom, gestor de la finca del Torrent (Imatge de Daniel Sierra)
 
En l'acord els propietaris es comprometen a cedir la gestió de l'estany a Paisatges Vius durant els propers 10 anys i a aplicar una sèrie de bones pràctiques agrícoles a la seva conca de recepció que inclouen no adobar els camps amb purins de porc, minimitzar l'ús d'herbicides i mantenir un marge de conservació al voltant dels límits de l'estany.

Per la seva banda Paisatges Vius es va comprometre a mantenir la tanca perimetral que evita l'entrada de les vaques a l'estany, a instal·lar un abeurador per tal que aquestes disposin d'aigua neta i a restaurar altres punts d'aigua de les finques.
Estany del Coll restaurat
Aspecte de l'estany del Coll després de la seva restauració (Imatge de Paisatges Vius)
 
 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube