Titular notícies
Projectes i actuacions

Arriba un nou mascle de tortuga de rierol a la desembocadura del Riu Gaià


Des de l’any 1997 l'Associació Mediambiental la Sínia treballa al riu Gaià on s’hi estan realitzant diferents propostes, com ara la recuperació del bosc de ribera o la recuperació d’una petita població de tortuga de rierol.


Dijous 17 Novembre 2011 - 15:10


El passat dimarts, 8 de novembre, els agents rurals del Tarragonès van rescatar d’una bassa d’una finca privada aquesta tortuga de rierol mascle.

Després d’identificar-lo amb un número per poder fer-li el seguiment en un futur, s’ha alliberat a la desembocadura del riu Gaià.

Actualment són 16 els adults que viuen en aquest espai natural més les cries que des de l’any 2007 hi neixen. Així doncs, pensem que la població de tortugues de rierol deu ser propera a la trentena d’individus i que per tant, s’ha consolidat aquesta població.

Per altra banda, aquest any hem capturat 6 exemplars de tortugues exòtiques i des del 2006, data en que es va iniciar el projecte, ja s’han capturat més de 50 exemplars, que en la seva majoria, s’ha portat al Centre de Recuperació d’amfibis i Rèptils de Masquefa.

Sobre les tortugues
Encara que les tortugues d’aigua autòctones no tenen masses depredadors, en els darrers anys, li ha sorgit un important competidor, una tortuga exòtica que popularment coneixem amb el nom de tortuga de florida (Trachemys scripta elegans), espècie que competeixen directament per l’aliment i per les zones d’exposició al sol.

Més informació a la web del Curs Baix del Riu Gaià.

Text i Imatges > Associació Mediambiental La Sínia
Més, sobre...: viulaterra , la sinia , riu gaia
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube