Titular notícies
Notícies

Associació Hàbitats dóna el tret de sortida dels actes de celebració del seu 15è aniversari


Abel Camp a la Bauma RosaEl passat 28 de gener a l’Hotel Molí de la Torre de la localitat de Bigues i Riells s’innaugurà el 15è aniversari d'Associació Hàbitats i del Projecte Rius amb la companyia dels voluntaris i voluntàries i de les administracions que des de fa anys col·laboren amb l’entitat desenvolupant el Projecte Rius.
Dimarts 31 Gener 2012 - 13:13
El President d’Associació Hàbitats encetà la jornada agraint la participació dels milers de voluntaris i voluntàries que han mantingut viu el Projecte Rius durant tots aquests anys. Seguidament, prengué la paraula Joan Vila, alcalde de Bigues i Riells, ajuntament que des de l’any 2008 col·labora activament en el desenvolupament i la gestió de diversos projectes de custòdia dins de l’àmbit municipal. De la mateixa manera, Sergi Mingote, president del Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs, posà de manifest la tasca de recuperació dels espais fluvials gràcies a la tasca del voluntariat. En nom de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Antoni Munné recordà la importància de desenvolupar una metodologia d’inspecció rigurosa i el treball conjunt entre l’ACA i Associació Hàbitats des dels inicis del Projecte Rius. Finalment, Salvador Grau, representant de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va voler destacar la necessitat de seguir treballant des de l’àmbit local, és a dir, des de l’entorn més proper.

A mig matí, va tenir lloc la ponència de Josep Gordi titulada “Els arbres mediterranis, cultura viva i llegat espiritual del nostre territori”, en la que es realitzà un viatge des d’orient fins occident repassant la simbologia dels arbres més carismàtics de les antigues civilitzacions i religions. La conferència es va complementar amb una visita a l’espai natural de la font de la Pineda, on es visità un plàtan monumental. Seguidament, de la mà d’Abel Camp, les persones assitents van conèixer les llegendes de les dones d’aigua a la Bauma Rosa. La població de Riells del Fai, compta amb un ric conjunt de llegendes i contes locals, degut a l'entorn natural dels cingles de Bertí i als gorgs formats pel riu Tenes i els seus afluents.

Aparició de la jornada a Vallès Oriental Televisió
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube