Titular notícies
Acords de custòdia

Nou acord per la conservació i la divulgació de la biodiversitat en una explotació vitivinícola pallaresa


La bodega Castell d’Encús i l'Estació Biològica del Pallars Jussà han signat un acord de custòdia del territori per la conservació i la divulgació de la biodiversitat a les vinyes de Castell d'Encús.

Dimecres 29 Febrer 2012 - 10:36

La finca vitivinícola de Castell d’Encús està situada al municipi de Talarn, a la comarca del Pallars Jussà, entre els 800 i els 1000 metres d’alçada enmig de la serra de Costa Ampla. Es tracta d’un espai natural de marcat caràcter mediterrani amb una gran biodiversitat, que s’ha vist incrementada des de fa uns 10 anys per la implantació de 23 hectàrees de vinya en antics bancals, amb una gran integració paisatgística.

L’acord de custòdia signat preveu la implantació d’actuacions per incrementar la biodiversitat a la finca, tant a la part agrícola com a les 70 hectàrees forestals del seu entorn: instal·lació de caixes niu per ocells i ratpenats, aclarida de pinedes, instal·lació d’abeuradors per la fauna, seguiment d’espècies bioindicadores, etc. A més, es vol divulgar i posar en valor el paper de les vinyes d’alçada on s’hi duu a terme un maneig molt respectuós amb el medi per a la conservació del patrimoni històric i el medi natural.

L'acord s'emmarca en el projecte de custòdia agrària Vinyes amb biodiversitat, promogut per l'Estació Biològica del Pallars Jussà, una entitat de custòdia pirinenca, i vol complementar l’actual oferta enoturística de Castell d’Encús posant èmfasi en els valors naturals d’aquest espai.Text > Nota de Premsa de l'Estació Biològica del Pallars Jussà
Imatge > Autor: Llibert Cases

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube