Titular notícies
Activitats ciutadanes

Obertes les inscripcions per a les estades del Projecte Boscos de Muntanya!


El Projecte Boscos de Muntanya ha obert les inscripcions per a les estades d'estiu 2012.


Dijous 8 Març 2012 - 16:32

El Projecte Boscos de Muntanya ha obert les inscripcions per a les estades d'estiu 2012.

Estades al  Val d'Aran
9 - 15 abril - Inscripcions


Estades a Cerdanya

16 - 22 juliol - Mitjans de març
23 - 29 juliol - Mitjans de març
30 juliol - 5 agost - Mitjans de març

Estads a Pallars

6 - 12 agost - Mitjans de març
13 - 19 agost - Mitjans de març
20 - 26 agost - Mitjans de març


L'objectiu del Projecte Boscos de Muntanya és el manteniment, la cura i protecció del bosc i del paisatge en l’àmbit de muntanya mitjançant actuacions de silvicultura i gestió forestal, així com tasques de difusió pública per a la millora del bosc i la seva conservació. La millor manera per a assolir aquest propòsit és endinsar les persones al bosc. Per aquest motiu PBM organitza estades de voluntariat per a adults, integrant els participants en les tasques de gestió forestal de propietaris i gestors.

Els boscos de muntanya es troben sota el límit altitudinal del bosc, sobre pendents pronunciades i amb dures condicions pels arbres. Formen part de les capceleres dels rius que nodreixen l'abastament d'aigua a Catalunya i exerceixen una funció protectora respecte a poblacions i infraestructures, disminuint l'erosió i evitant grans avingudes.

El bosc no ens necessita, nosaltres necessitem al bosc!

Endinsa't als boscos!

El PBM cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les estades tenen una durada d’una setmana. S'arriba la tarda d’un dilluns i es fa l'establiment a l'allotjament previst per a cada projecte. De dimarts a dissabte: esmorzar, anar a treballar i dinar a bosc. A mitja tarda retorn a l’allotjament on més tard s’ofereix el sopar. El servei de cuina corre a càrrec de l’organització i els participants col·laboren en les tasques d’intendència i manteniment de l’allotjament. El diumenge al matí finalitza l’estada.

Treball
Cada matí, en funció de les condicions del bosc i del grup, s’organitza la distribució de tasques. Es porten a terme tasques per disminuir l’erosió, de silvicultura, restauració i obertura de camins forestals, censos de seguiment de fauna i manteniment de pastures, entre d'altres. L'equip del projecte orienta als participants en les feines. Es colabora amb propietaris particulars dels boscos i amb gestors institucionals (ajuntaments, parcs naturals, enginyers forestals comarcals...).

Què cal portar?
L'equipament bàsic consisteix en roba d'abric adequada per al clima de muntanya, incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable. És imprescindible un parell de botes de muntanya de canya alta junt amb calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir i una llanterna de butxaca. Recomanenportar termo, gorra, protecció solar i allò que penseu que us pot ser útil a l’aire lliure.

Allotjaments
L'allotjament es realitza a refugis d'alta muntanya o en tendes de campanya. En ambdós casos hi ha matalassos.


Trobareu més informació sobre les estades i el projecte a la seva web.
Text i imatge => Projecte Boscos
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube