Titular notícies
Projectes i actuacions

Món Natura Pirineus amplia les seves instal·lacions de fauna per acollir una parella de trencalossosEl centre, ubicat al Pallars Sobirà i gestionat per l’Obra Social de CatalunyaCaixa, ha estat escollit per formar part del “Programa Europeu d’Espècies Amenaçades”.

Dimarts 13 Març 2012 - 13:25

Món Natura Pirineus
disposa d’unes instal·lacions úniques als Pirineus que permeten al visitant fer vida a l’alta muntanya i descobrir els seus atractius

L’Obra Social de CatalunyaCaixa ha introduït quatre noves espècies al Centre de Fauna de Món Natura Pirineus: la Marta, la Fagina, el Gat Fer i el Trencalòs. Aquest fet respon a la seva línea d’actuació de preservació de la fauna salvatge i la conservació de les espècies protegides d’animals.

D’entre aquestes noves incorporacions en destaca la del Trencalòs per tractar-se d’una espècie emblemàtica i per formar part del “Programa Europeu de Preservació d’Espècies en Perill” de la Fundació per Conservació dels Voltors (FCV). La incorporació dels nous animals ha generat la necessitat d’adequar les instal·lacions del centre, pel que s’han ampliat el nombre de tancats on hi viuen. Actualment el Centre de Fauna preserva un total d’onze espècies diferents: el Cabirol, l’Isard, la Guineu, la Geneta, el Linx, el Teixó, el Gall Fer, la Marta, la Fagina, el Gat Fer i el Trencalòs.

Davant la necessitat de fer un continu seguiment de la seva evolució s’ha dotat al Centre de Fauna d’un sistema d’observació via càmeres de seguiment teledirigides des del propi centre Món Natura Pirineus. El total de 7 càmeres instal·lades permeten, a banda d’aquest necessari seguiment, obtenir imatges (fixes i de vídeo) dels comportaments d’aquestes espècies, fet quasi impossible a la natura.

Sobre el Centre Món Natura Pirineus
El Centre ha estat escollit per participar en el “Programa Europeu de Preservació d’Espècies en Perill” per la idoneïtat del seu espai i per les característiques properes a l’hàbitat natural del trencalòs:
- És un centre ubicat a 1.540 m.
- Situat als Pirineus, prop de zones amb nidificació natural.
- Disposa d’un equipament amb especialistes en manipulació de la fauna autòctona.
- Compta amb les eines i recursos necessaris per promoure activitats educatives d’educació ambiental.

Amb aquest nou projecte s’inicia una nova etapa amb un objectiu dual, el que permetrà mitjançant les nostres activitats donar a conèixer aquesta espècie emblemàtica als visitants a la vegada que ser partícips d’un programa europeu de conservació.Text i imatges > Obra Social de CatalunyaCaixa
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube