Titular notícies
Projectes i actuacions

Interpretació ambiental interactiva als terrenys d'acampada


El servei Campaments i Més ha instal·lat 6 plafons d'interpretació ambiental interactiva a diferents terrenys d'acampada per a entitats d'educació en el lleure. Aquesta proposta innovadora pretén que, a través del joc, els grups acampats coneguin més a fons el seu entorn: fauna, flora, ecologia, relacions natura-societat...

Dijous 15 Març 2012 - 08:48

Cada instal·lació té un gran joc interactiu, a través del qual els infants i joves se sensibilitzen sobre el respecte al valor biològic d’aquests espais i les seves problemàtiques d'una manera lúdica i vivencial. Cada partida dels jocs que facin els infants els serveix per descobrir les espècies més comunes a la zona, les seves principals característiques o les seves relacions ecològiques. I cada cop que tornin a jugar, aniran interioritzant i memoritzant tota aquesta informació.

Els continguts dels plafons es fan en col·laboració amb els responsables dels Parcs Naturals i les entitats ambientals i de custòdia del territori.

Actualment ja són 6 els terrenys d'acampada amb plafons amb jocs interactius, gràcies al suport del Departament de Territori i Sostenibilitat (i de l'antic Departament de Medi Ambient i Habitatge) de la Generalitat de Catalunya.

Plafons instal·lats:

Terreny: La Planassa
Municipi: Les Llosses (Ripollès)
Plafó: “Les cadenes tròfiques de la Planassa”


Terreny: El Molí/La Farga de l'Olivet
Municipi: Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà)
Plafó: Multijoc “Els boscos de Maçanet”


terreny: La Planta
municipi: Sant Aniol de Finestres (La Garrotxa)
plafó: Multijoc “la riera de Llémena”


Terreny: Riugréixer
Municipi: Bagà (Berguedà)
Plafó: Multijoc “els ecosistemes de Riugréixer”Terreny: Poblenou del Delta
Municipi: Poblenou-Amposta (Montsià)
Plafó: “Quin ocell tens?”


Terreny: Sant Joan de l'Avellanet
Municipi: Bagà (Berguedà)
Plafó: itinerari interactiu “Coneix la fauna del Parc!”
El Servei de Campaments i Més és la central de reserves de terrenys d’acampada que Minyons Escoltes i Guies de Catalunya gestiona a través de la Fundació Josep Sans per tal de posar a disposició de les entitats de lleure infantil i juvenil espais per a l’educació en el lleure.
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube