Titular notícies
Activitats ciutadanes

Llibre VIU LA TERRA: 12 acords exemplars de custòdia del territori


El llibre el presentarem el proper 19 d'abril al Cosmocaixa (Barcelona). Esteu tots convidats a assistir-hi!

Dimarts 10 Abril 2012 - 15:55


"Aquest llibre és un breu catàleg d’experiències nascudes del sentiment més primari i fort de tots: el de l’amor per la terra a la qual devem tot el que som. Els diversos capítols del treball, presentats amb afany divulgatiu (textos precisos i profusió de magnífiques fotografies), parlen de rius, del mar, de boscos, de fauna i de flora, de patrimoni i de gent... En definitiva, de vida i d’atractius turístics en potència. D’un univers de sensacions per gaudir que només demanen respecte."

(Joan Morales, Director de la Revista Descobrir Catalunya)
 
Al llibre Viu La Terra, dotze acords exemplars de custòdia del territori a Catalunya i les Illes Balears hi trobareu bons exemples de l'aplicació de la custòdia a Catalunya, on de la mà dels seus protagonistes (propietaris, entitats i administracions públiques) descobrireu grans projectes que treballen en favor de la conservació.Cada capítol del llibre està dedicat a una experiència concreta. Aquestes són: 
 
1 - L’ós vist amb uns altres ulls - projecte promogut per Acciónatura
2 - Pastures pirinenques que reneixen - Associació Rurbans
3 - El bosc vertiginós del Brugal - Estació Biològica del Pallars Jussà
4 - Nous espais oberts a l’Alta Garrotxa - Consorci de l’Alta Garrotxa
5 - Vaques i musclos al Lluçanès - Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter
6 - Cingles que conviden a la reflexió - Obra Social CatalunyaCaixa
7 - Basses i tortugues selvatanes - Fundació Emys
8 - Voluntaris tenen cura del Tenes - Associació Hàbitats – Projecte Rius
9 - Secrets submarins del Maresme - SUBMON
10 - Un laboratori natural tocat pel mestral - GEPEC-EdC
11 - Oliveres i aiguamolls ben avinguts - Grup de Natura Freixe
12 - L’altra cara de Menorca - GOB Menorca
 
Si teniu ganes de conèixer les experiències que es presenten en primera persona, al final de cada capítol hi trobareu una fitxa amb informació pràctica sobre l'espai per a poder-lo visitar i practicar l'ecoturisme (itineraris recomanats, allotjaments, altres punts d'interès, etc...).

" Coneixereu l’experiència de propietaris i gestors del territori que han trobat en la custòdia un camí per millorar i posar en valor les seves finques; entitats que fan ús de la custòdia del territori per preservar i conservar espais naturals de gran valor social i ecològic del nostre país; ciutadans que, a través del voluntariat i del suport a les entitats de custòdia i les seves iniciatives, contribueixen de manera responsable i participativa a la millora del seu entorn; administracions locals compromeses i actives que esdevenen entitats de custòdia, en són la propietat o aporten suport institucional i recursos a les iniciatives de custòdia del seu municipi."

(
Montse Barniol, Presidenta de la xct)

El llibre el presentarem el proper 19 d'abril al Cosmocaixa (Barcelona). Esteu tots convidats a assistir-hi! Recordeu que us heu d'inscriure prèviament al formulari que hem preparat. Tots aquells que vingueu tindreu un exemplar gratuït del llibre. I si no podeu venir també us donem la opció de comprar-lo (per a més informació contacteu amb asubirana@custodiaterritori.org o bé al 93 886 61 35).

El llibre Viu la terra, dotze acords exemplars de custòdia del territori a Catalunya i les Illes Balears, ha estat coeditat amb la revista Descobrir Catalunya, i compta amb el suport de Fundación Biodiversidad, i la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat i la Fundació La Caixa. L'autor dels textos és en Xavi Basora i les imatges són de l'Oriol Clavera.Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube