Titular notícies
Eines

Conte: "La geneta Isona descobreix el riu Gaià"


El conte ha estat editat recentment per l’Associació Mediambiental la Sínia i finançat per l’Obra Social “la Caixa” dins el projecte “Els mamífers del Gaià”. És el tercer volum de la col·lecció “Contes de l’Hort i el Riu”.


Dimecres 2 Maig 2012 - 18:50

En aquesta ocasió els autors del text són dos membres de l’Associació, la Violeta Cabrera i l’Hèctor Hernàndez. L’il·lustrador és el Joan Carles Blanch Torrebadell.

Aquest conte pretén donar a conèixer d’una forma divertida i amena els valors naturals del curs baix del riu Gaià. Les aventures de la geneta Isona permeten als infants conèixer la diversitat de plantes i animals que hi trobem i, a l’hora, reflexionar sobre la necessitat de preservar el bon estat ecològic dels rius. La història ens situa al curs baix del riu Gaià entre l’embassament del Catllar i la desembocadura del riu, a la plana de Tamarit. Una geneta anomenada Isona comença a recórrer el riu amb la intenció d’ampliar el seu territori i conèixer altres animals. La protagonista en la seva aventura farà descobrir als seus lectors la importància del riu com a connector biològic.

El projecte que va donar lloc a aquest conte constava d’un estudi previ sobre els mamífers que trobem al curs baix del riu Gaià promogut per l’Associació i desenvolupat per José Carlos de la Fuente. Els resultats d’aquesta investigació s’han donat a conèixer a través de diferents mitjans com la pàgina web de l’entitat, l’edició de diferents materials com aquest conte i activitats dirigides als centres escolars de les poblacions que formen part  del curs baix.

El conte està dividit en dues parts. La primera, es correspon a la història. A la part final hi trobem activitats pedagògiques divertides per repassar i ampliar els continguts i valors apresos.

Podeu trobar més informació sobre el riu Gaià a la web del Programa de Custòdia del Territori del Curs Baix del Riu Gaià www.riugaia.cat.

Text i imatges > Associació Mediambiental La Sínia
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube