Titular notícies
Projectes i actuacions

Fundació Emys celebra 25 anysAquest any 2012 es celebren els 25 anys de l'inici del projecte d'estudi i conservació del patrimoni natural de la plana de la Selva, iniciat en el 1987 per l'associació naturalista ADEPAR i continuat per la Fundació Emys des de l'any 2003.

Dimecres 23 Maig 2012 - 12:02


Sota la figura emblemàtica de la tortuga d'estany (una espècie en perill d'extinció), les dues entitats han registrat l'estat ecològic de diversos ambients aquàtics de forma periòdica i constant des dels anys 80. Gràcies a la base de dades obtinguda, s'ha confeccionat un programa de gestió global per als espais humits que s'ha anat actualitzat al llarg d'aquestes dues dècades i mitja.

El programa de gestió va incloure, l'any 2006, la creació d'un espai humit artificial per provar-ne la utilitat de cares a afavorir les comunitats d'amfibis i rèptils, molt amenaçada en l'actualitat. El projecte d'estudi ha demostrat la utilitat d'aquests nous ambients i va tenir el seu punt culminant durant el passat mes de gener, quan els tècnics de la Fundació Emys hi van localitzar un exemplar de tortuga d'estany que hi havia nascut.

La comarca de la Selva té nombroses zones humides d'interès ecològic, com són l'estany de Sils, els prats de Caldes de Malavella o la xarxa de basses de Riudarenes. Durant les últimes dècades, però, hem perdut el 60% de les zones humides a causa de la intensificació del consum i de la contaminació de l'aigua. Les perspectives de futur per a aquests espais no són esperançadores: la regressió de les zones humides pot accelerar-se amb els efectes del canvi climàtic. I amb la seva desaparició, perdríem també tots els animals i plantes que hi viuen.

És per aquest motiu, i coincidint amb l'aniversari de l'inici dels seguiments, que la Fundació Emys ha preparat una campanya 2.0 al Facebook per donar a conèixer les experiències adquirides al llarg d'aquests 25 anys. Us animem a seguir-la!


Una de les opcions que permet la Campanya del Facebook és votar quina tortuga en 3D us agrada més!

Text i imatges > Fundació Emys
Més, sobre...: viulaterra , fundacio emys , aniversari , 25 anys
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube