Titular notícies
Notícies

El Projecte Rius participa en la formació dels docents d’Escoles Verdes


Projecte Rius i Escoles Verdes
Durant la tardor i primavera del curs escolar 2011-2012, Associació Hàbitats ha tingut l’oportunitat de donar a conèixer el Projecte Rius i l’activitat d’inspecció de rius a la Escoles Verdes de 10 comarques catalanes, dins del programa de formació permanent dels docents d’aquests centres. En total han participat un centenar de centres, des de cicle infantil fins a batxillerat i la valoració dels educadors ha estat molt positiva.


Dijous 7 Juny 2012 - 18:08

Associació Hàbitats desenvolupa el Projecte Rius des de 1997, un projecte obert i participatiu d’estudi i conservació activa dels espais fluvials, que compta amb centenars de grups de voluntaris que realitzen tasques de seguiment de l’estat de salut dels rius. Al llarg dels 15 anys de trajectòria l’entitat ha treballat intensament per la conservació del medi natural, sobre tot, sensibilitzant, educant i fomentant la reflexió i l’esperit crític davant el medi. Per això, l’educació ambiental ha estat una línia prioritària i ha motivat l’elaboració del projecte educatiu de l’entitat.

Amb les sessions formatives impartides per l’equip d’educadors de l’entitat, mestres i professors han pogut aprendre una metodologia adaptada i pràctica d’estudi dels espais fluvials i de valoració del seu estat de conservació, així com també quins i com són els organismes bioindicadors de la qualitat de les aigües i les riberes dels nostres rius. Cal destacar que a més de l’ampli ventall d’eines i recursos educatius que el Projecte Rius posa a l’abast dels diversos cicles educatius en l’educació formal, el projecte ofereix la possibilitat de passar a l’acció directa per a la millora del nostre entorn més proper, fent un servei a la comunitat impulsat pels mateixos alumnes.

Quan parlem dels rius i de l’aigua, hem de recordar que l’aigua és vida i que els rius són espais connectors, fonts de biodiversitat i recursos i vertebradors del nostre territori, amb unes funcions ecològiques indispensables i insubstituïbles per al benestar de la nostra societat. Per tot això, Associació Hàbitats, ha elaborat materials educatius i activitats per tractar i aprendre d’una manera amena i senzilla, les característiques i la relació entre els diferents hàbitats i organismes vius que conviuen en el nostre entorn, naturals i urbà, així com també la relació i influència del canvi climàtic sobre els recursos hídrics i com podem actuar per adaptar-nos-hi.
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube