Titular notícies
Notícies

Camp de Treball: Sils Gota a Gota


L'estany de Sils és un espai emblemàtic que fou dessecat al llarg dels darrers segles per les creences que existien sobre les malalties associades a l'aigua estancada. En els darrers anys s'ha intentat recuperar aquesta zona humida a través d'una gestió respectuosa per recuperar els valors paisatgístics i naturals d'aquest indret. En el camp es desenvoluparan algunes de les tasques necessàries per mantenir l'estany i fer-ne el seguiment del seu estat de salut.


Dimecres 13 Juny 2012 - 14:00
Camp de Treball: Sils Gota a GotaL'estany de Sils és un espai emblemàtic que fou dessecat al llarg dels darrers segles per les creences que existien sobre les malalties associades a l'aigua estancada. En els darrers anys s'ha intentat recuperar aquesta zona humida a través d'una gestió respectuosa per recuperar els valors paisatgístics i naturals d'aquest indret. En el camp es desenvoluparan algunes de les tasques necessàries per mantenir l'estany i fer-ne el seguiment del seu estat de salut.

Les tasques necessàries per mantenir l'estany de Sils que es duran a terme són tal com la restauració de basses per a amfibis, fer un seguiment de l'estat de qualitat de l'estany, gestionar la zona forestal d'una omeda i la restauració dels aguaits. Totes aquestes tasques es realitzaran amb el suport d’AccióNatura, la qual ens ajudarà, assessorarà i ens farà un seguiment de l’activitat dels joves.

Les activitats principals que es duran a terme són sortides de descoberta de l'entorn i una ruta de dos dies fent vivac. A més es realitzaran tota una sèrie de d'activitats en valors seguint la metodologia escolta que caracteritza la Fundació Escolta Josep Carol i activitats relacionades amb l'estima i cura de l'entorn natural.

Els i les participants s’allotjaran al Centre cívic de Sils (La Laguna) on disposem amb una sala polivalent, una per dormir, un menjador i lavabos i dutxes.

Es tracta d'una activitat amb la col·laboració de l'entitat AccióNatura i l'Ajuntament de Sils.

               


Informació detallada

EDATS
14 a 17 anys

DATES
16 al 30 de juliol

PREU
220 euros

Per efectuar les inscripcions cal trucar al telèfon 93 268 91 11 o fer-les presencialment a la Fundació Escolta Josep Carol (c/Mare de Déu del Pilar, 16-18 Barcelona)

OBJECTIUS
  1. Reconstruir els desperfectes de les riuades
  2. Fer el manteniment natural i animal de l’estany de Sils
  3. Conservar les espècies de l’estany de Sils
MAPA SITUACIÓ
COM ARRIBAR

Es quadrà amb els i les participants a les 16h del dia 16 de juliol a l’Estació de trens de Sils.

Par arribar amb transport privat s’ha d’agafar d’AP-7 si es procedeix tant de Barcelona, Tarragona com Lleida o la A-2 si es ve de Girona fins a Sils.

Per accedir amb transport públic s’hi pot arribar directament amb tren des de Girona o Barcelona o fent transbord a Barcelona si es procedeix de Tarragona o Lleida.


Més, sobre...: camp de treball
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube