Titular notícies
Activitats ciutadanes

Celebració del 15è aniversari del Projecte Rius al Baix Ebre


15 anys del Projecte Rius al Baix EbreEl proper dissabte 14 de juliol Projecte Rius celebrarà el seu 15è aniversari al Baix Ebre impulsant el voluntariat ambiental i participació social en la gestió dels ecosistemes fluvials en una jornada que permetrà conèixer diferents aspectes de la cultura tradicional lligada al riu Ebre, així com alguns dels seus indrets naturals més singulars.
Dimecres 4 Juliol 2012 - 12:58
La jornada s’iniciarà a les 10 del matí a l’embarcador de Benifallet, punt de partida d’un itinerari fluvial que portarà als assistents fins a Miravet en un llagut tradicional, una embarcació amb la que durant segles es va transportar tota mena de mercaderia entre les poblacions que segueixen el curs del Baix Ebre. Durant la ruta es podran observar indrets naturals com els barranacs de Catxorro o de Masdeu, les illes del Nap i de Cateura o el pas de Barrufemes, així com restes patrimonials com el pont del Llaguter, un assut enfonsat i un molí àrab i, per finalitzar, la població de Miravet i el seu extraordinari castell.

Un cop finalitzada la ruta es tornarà amb el llagut a Benifallet i els assistents es desplaçaran fins la població de Xerta, on es realitzarà una visita guiada al Centre d’Interpretació de l’Ebre, ubicat en l’antiga estació de tren. En finalitzar la visita es podrà passejar por la vila, que compta amb diversos espais d’interès, destacant a tres quilòmetres riu amunt de la població l’Assut de Xerta, una obra d’enginyeria hidràulica declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

Aquesta celebració s’emmarca dins dels actes del 15è aniversari del Projecte Rius, que té per lema “Catalunya terra de rius” i com a objectiu reconèixer i posar en valor el patrimoni natural i cultural lligat a les zones fluvials, així com totes aquelles entitats locals, grups de voluntaris i entitats públiques que treballen en la conservació dels seus territoris.

Aquesta jornada és gratuïta i cal inscripció prèvia al telèfon 93 421 32 16 o a info@associaciohabitats.cat.

Aquest acte està organitzat per Associació Hàbitats i compta amb el suport d’Unnim Obra Social i del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino.
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube