Titular notícies
Acords de custòdia

Paisatges Vius signa un acord per recuperar l'hàbitat de peixos en perill d'extinció a l'Ametlla de Mar


El passat 3 de juliol Paisatge Vius i l'ajuntament de l'Ametlla de Mar varen signar un acord de custòdia que permetrà recuperar la llacuna litoral de la platja de l'Estany Tort amb l'objectiu d'alliberar-hi fartets i samarucs, dues espècies de peixos endèmics en greu perill d'extinció. La resturació compta amb la col·laboració de Fundación Biodiversidad.
Dimecres 11 Juliol 2012 - 22:12

La platja de l'Estany Tort és una de les més de 25 platges que hi ha al litoral de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), però amb la particularitat que en el passat presentava una llacuna litoral, avui desapareguda per colmatació de sediments.
 
Imatges de la signatura de l'acord i aspecte de la platja

Amb l'objectiu de recuperar aquesta llacuna Paisatges Vius va signar un acord de custòdia amb l'ajuntament segons el qual l'entitat es responsabilitza de dur a terme les tasques de restauració i seguiment mentre que el consistori es compromet a tramitar els permisos necessaris al Servei de Costes, ja que està situada en zona de domini públic marítim terrestre.

Les actuacions de recuperació, finançades pel programa Playas, voluntariado y custodia de la Fundación Biodiversidad, tindran lloc durant el mes de setembre i finalitzaran el dissabte 6 d'octubre amb una jornada de voluntariat per restaurar les dunes adjacents en el marc de la 1a Setmana Europea de la Custòdia. Si voleu participar-hi, trobareu més informació de la jornada aquí.

Si la restauració resulta exitosa i les condicions de l'aigua ho permeten es sol·licitarà a l'administració competent l'alliberament d'exemplars de fartet (Aphanius iberus) i/o samaruc (Valencia hispanica), dues espècies de peixos endèmiques del litoral peninsular mediterrani en greu perill d'extinció.

En un futur l'acord amb l'ajuntament es podria ampliar a d'altres platges del municipi on també es té constància de l'existència d'antigues llacunes potencialment recuperables com ara l'Estany Podrit o l'Estany Gros.

Per més informació: cliqueu aquí.


 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube