Titular notícies
Projectes i actuacions

Fes de Voluntari. Ajuda a conservar un espai ambiental!


Durant la Setmana Europea de Custòdia del Territori s'organitzen vàries activitats puntuals de voluntariat en les que podeu participar!


Dimecres 26 Setembre 2012 - 14:03

Les activitats de voluntariat son una bona manera de tenir cura de la natura de manera altruista. Durant la Setmana s’organitzen vàries activitats puntuals de voluntariat per millorar espais naturals obertes a la participació de tothom. Es pot participar en activitats de conservació i recuperació d’espais fluvials de rius o rieres o de restauració d’hàbitats d’algunes platges del litoral dels Països Catalans. Les accions que es duen a terme habitualment són retirada de deixalles, eliminació d’espècies exòtiques de flora i/o fauna, replantació amb espècies autòctones o la construcció de passarel·les, barreres o altres petites infraestructures que limitin o dirigeixin les vies d’accés a un determinat espai.

Fixeu-vos que per participar en la majoria d'aquestes activitats cal inscripció prèvia (totes són gratuïtes!). Animeu-vos a conservar i millorar el nostre entorn.

Sigues voluntari per un dia!

Dissabte 29 de setembre
Jornada de voluntariat forestal Boscos 94 a Riells de Fai
Organtizat per Associació Hàbitats - Projecte Rius

 Plantem al Torrent! al Torrent de Salomó (Tarragonès)
Organitzat per l'Associació Mediambiental la Sínia

 Conservem la riera de Rubiés (Alt Empordà)
Organitzat pel Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter

 Conservem la riera de Llançà (Alt Empordà)

Organitzat pel Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter

Jornada de Cooperació a l'Erola (Viladrau, Osona)
Organitzat per Fundació Vincles

Jornada de Voluntariat a Viladecans: platges, voluntariat i custòdia (Baix Llobregat)
Organitzat per AccióNatura


Dissabte 6 d'octubre
Reforestació al Vinyet - Entorn de Tamarit (Altafulla, Tarragonès)
Organitzat per Associació Mediambiental La Sínia

 Restauració d'hàbitats litorals a la platja de l'Estany Tort (Ametlla de Mar, Baix Ebre)
Organitzat per Paisatges Vius

A més, durant tots els dies de la Setmana pots apadrinar un dofí mular del Cap de Creus. Organitzat per Projecte Ninam.


Si participeu d'alguna activitat ens podeu fer arribar les vostres imatges per la campanya Connecta't amb la natura i/o una breu crònica sobre la vostra experiència que publicaríem al Blog de la web de la Setmana de la Custòdia!

Tant la Setmana Europea de Custòdia del Territori com el web viulaterra.cat són 2 iniciatives promogudes per la Xarxa de Custòdia del Territori que tenen per finalitat donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics. Les activitats, en ambdós casos, són organitzades per entitats de custòdia, associacions, fundacions ajuntaments, esplais, etc...

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori s’emmarca en el projecte europeu LANDLIFE. Aquest té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat. Més informació a www.landstewardship.eu

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube