Titular notícies
Activitats ciutadanes

Quines activitats s'organitzen a Europa durant la #landlifeweek?


Més de 420 activitats arreu d'Europa repartides en 22 països! Us en destaquem unes quantes!

Divendres 28 Setembre 2012 - 15:50
Totes les activitats les podeu consultar a la web de la Setmana Europea de Custòdia del Territori .

ESPANYA
En el conjunt de l'Estat Espanyol s'han organitzat més de 230 activitats, vàries de les quals ja s'han dut a terme (us recomanem que feu una llegida a la Crònica de la Jornada de voluntariado en el Paraje Natural de Acantilados de Maro-Cerro Gordo – Andalucía ).

Dels propers dies destaquem vàries jornades de voluntariat: Eliminació d'espècies invasores al riu Túria (5 d'octubre, València), organitzat per Fundació Limne; Revegetació del sistema dunar a la platja de Merón (6 d'otubre, Cantabria), organitzat per l'Asociación Red Cambera; Voluntariat en custòdia (6 d'octubre, Lugo), organitzat per l'Asociación Galega de Custodia do Territorio i Voluntariat pels nostres boscos, lluitant contra les espècies invasores (7 d'octubre, País Basc), organitzat per la Fundació Lurgaia.

També destaquem el Taller de construcció de caixes niu organitzat per la F. Naturaleza y Hombre (Santander, 6 d'octubre); la Sortida divulgativa de l'avifauna canaria (7 d'octubre, Canàries), organitzat per SEO Birdilfe i el Cicle de documentals i curts sobre custòdia del territori (7 d'octubre, Madrid), organitzat per l'Asociación Socioconciencia.


FRANÇA
A França han organitzat més de 35 activitats, d'entre les que destaquem: la Sortida Les habitats forestiers du Bois de la Roche et l’Erable de Montpellier, el proper 6 d'octubre, amb explicacions de la fauna i flora d'aquest indret (organitzat pel Conservatoire d’espaces naturels de Bourgogne); la Jornada informativa Usagers des Salines de Villeneuve (6 d'octubre) on s'explicarà la custòdia del territori i el pla de gestió de les Salines així com la signatura oficial del conveni entre la ciutat de Villeneuve-lès-Maguelonne i el CEN Languedoc-Roussillon i la Jornada de voluntariat "Chantier au Marais de Pendé" (7 d'octubre) on al migdia s'oferirà una barbacoa als participants (organitzada per CEN Picardie).


ITÀLIA
A Itàlia han organitzat unes 70 activitats. Una de les primeres activitats ja realitzades va ser la presentació de la custòdia del territori a Itàlia (vegeu el vídeo resum de la presentació). 
 
A banda d'aquesta presentació, d'entre la resta d'activitats destaquem: el proper dissabte tindrà lloc la Inaugurazione della Casa della Custodia di Sernio. on, apart d'inaugurar aquest nou centre de divulgació de la custòdia del territori, presentaran el projecte "vivilaterra". També destaquem la xerrada de demà dijious 4 d'octubre "Convegno Madre Terra”, on es parlarà sobre la necessitat de recuperar la connexió amb la natura i absorbir el seu coneixement i experiència; i la xerrada debat "Spazi aperti: una risorsa per ricostruire il nuovo habitat umano tra città e campagna" on es parlarà de l'ús de la custòdia del territori per gestionar espais oberts periurbans.


Altres activitats a destacar en països europeus:

REGNE UNIT
Es va realitzar una activitat per avaluar l'estat dels rius How healthy is your river? i prendre consciència de la responsabilitat que tenim tots vers la seva conservació, organitzada per Rivers and Wildlife.

REPÚBLICA TXECA
Clean up Vesecké Valley (6 d'octubre), organitzat pel CSOP Armillaria. Durant l'activitat es promourà la neteja d'un petit estany situat en una zona periurbana.

ALEMANIA
Visit the habitat of the otter, kingfisher and common tern, una sortida familiar per conèixer l'hàbitat de la llúdriga (6 d'octubre, organitzat per Wasser Otter Mensch e.V.). En aquest país també s'han organitzat diverses activitats per promoure els productes locals i de proximitat: Mercat de productes regionals (7 d'octubre, organitzat per LPV Mulde-Flöha e.V.) i un Taller per descobrir les particularitats de més de 25 varietats de pomes que es cultiven a la regió: maduresa, creixement, usos culinàris, etc. (organitzat per Haus, Bürgel, 4 d'octubre).

HOLANDA
Relacionat també amb aquesta fruita de temporada, la poma, a Holanda s'ha organitzat el Fruit Picking Day per anar a collir pomes ecològiques, de la mà de l'organització Natuurmonumenten.

Per últim destaquem 2 activitats relacionades amb els ocells

GRÈCIA
Dia Internacional de l'ocell (7 d'octubre, organitzat per Axios Loudias Aliakmonas Estuaries – Management Authority), amb moltes activitats per descobrir l'avifauna.

MONTENEGRO
Birdwatching on Cemovsko polje (6 d'octubre, organitzat per Center for Protection and Research of birds of Montenegro), amb un tour per observar ocells de la regió entre d'altres.
Tant la Setmana Europea de Custòdia del Territori com el web viulaterra.cat són 2 iniciatives promogudes per la Xarxa de Custòdia del Territori que tenen per finalitat donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics. Les activitats, en ambdós casos, són organitzades per entitats de custòdia, associacions, fundacions ajuntaments, esplais, etc...

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori s’emmarca en el projecte europeu LANDLIFE. Aquest té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat. Més informació a www.landstewardship.eu


Més, sobre...: viulaterra , xct , landlifeweek , activitats , europa
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube