Titular notícies
Activitats ciutadanes

Unes 15.000 persones han participat en més de 420 activitats organitzades durant la Setmana Europea de la Custòdia del Territori


La Setmana Europea de la Custòdia del Territori ha acabat aquest 7 d’octubre amb un èxit rotund de participació d’entitats, institucions i sobretot de ciutadans i ciutadanes que arreu d’Europa han participat en les més de 420 activitats organitzades.

La campanya fotogràfica Connecta’t amb la Natura, ha rebut més de 250 imatges de persones mostrant la seva connexió amb la natura. A més a més, ha rebut el suport de persones molt conegudes a casa nostra, com el cuiner Nandu Jubany, la dibuixant Pilarín Bayés, l’aventurer Albert Bosch o el fotògraf de natura Jordi Bas, entre molts d’altres.

Dimecres 10 Octubre 2012 - 09:11

La 1a Setmana Europea de la Custòdia del Territori i 5a edició celebrada als Països Catalans acaba amb un èxit rotund de participació, tant pel que fa al nombre d’activitats organitzades, com per la participació ciutadana en les múltiples propostes que ha ofert la seva programació. La Setmana ha estat possible gràcies al suport de la Comissió Europea i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de nombroses institucions, empreses i entitats.

Un total de 231 organitzacions dedicades a la conservació de la natura, ajuntaments, empreses, parcs naturals, consorcis, escoles o altres institucions han organitzat més de 420 activitats relacionades amb la conservació i descoberta del nostre patrimoni natural, cultural i paisatgístic.

Durant la Setmana Europea de la Custòdia del Territori més de 15.000 persones han participat en les activitats, esdevenint còmplices de la conservació de la terra i ajudant a fer un pas endavant en el moviment en favor de la custòdia del territori arreu d’Europa.

Aquest diumenge també ha finalitzat el període per participar a la campanya Connecta’t amb la Natura que ha comptat amb la participació de moltes cares conegudes a casa nostra: Pilarín Bayés, Nandu Jubany el president de la Generalitat de Catalunya, Molt Hbl·le. Artur Mas, Albert Bosch, Lluís Recoder, Cristina Herranz, Jordi Mas, Mònica Lafuente, Pallasso Jam, Mauricio Pochetino, Rosa Galindo o Carles Abellan. La campanya ha rebut més de 250 fotografies de persones que arreu d’Europa han mostrat la seva manera de connectar amb la natura. Les millors imatges d’aquesta campanya formaran part d’una exposició itinerant per Europa que s’inaugurarà aquesta tardor al CosmoCaixa, gràcies al suport de Fundació La Caixa.

Un cop finalitzada la Setmana Europea de la Custòdia del Territori durant tot l’any la xarxa de custòdia del territori i totes les entitats de custòdia del territori segueixen treballant a casa nostra per promoure la implicació de tota la societat en la conservació de la terra. En aquest sentit la ciutadania pot seguir informada de les activitats que es duen a terme a Catalunya a través del portal www.viulaterra.cat.

A més a més, el projecte LandLife seguirà oferint iniciatives de gran interès per promoure la custòdia a nivell europeu. Cal destacar l’edició del manual europeu de la custòdia del territori que sortirà publicat els propers mesos, l'organització de tallers durant la primavera del 2013 o l’organització d’un congrés europeu de custòdia del territori que se celebrarà a Barcelona el 2014.


El projecte europeu LANDLIFE
La Setmana Europea de la Custòdia del Territori forma part del projecte LANDLIFE (LIFE 10/INF/ES/540) un projecte LIFE+ 2011-2014 d'Informació i Comunicació, liderat per la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) i cofinançat per la Comissió Europea i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Els altres socis al projecte són: CEN L-R – Conservatori d’Espais Naturals del Llenguadoc – Rosselló, Legambiente, Eurosite i Prysma.

El projecte LANDLIFE té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, entitats de conservació, persones propietàries i altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat.

Tota la informació relativa al projecte LANDLIFE es troba disponible al web: www.landstewardship.eu

La custòdia del territori
La custòdia del territori s’està consolidant a Catalunya com a estratègia innovadora per a la conservació del territori i la biodiversitat en espais públics i privats. Mitjançant acords voluntaris, les entitats de custòdia assessoren els propietaris o gestors perquè contribueixin a la conservació dels valors i els recursos de les finques en custòdia.

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube