Titular notícies
Projectes i actuacions

Obert el període d'inscripcions a l'Escola de Pastors


Un any més, s'enceta el període d'inscripció a l'Escola de Pagesia i Activitat Pastoral de Catalunya (Escola de Pastors).

Dimecres 7 Novembre 2012 - 10:44

A través de l’Escola de Pastors (www.projectegripia.cat) es vol consolidar un nou model de pagesia que està produint canvis molt importants en el desenvolupament rural del nostre país. A través de la incorporació de noves generacions, molts cops alienes a una tradició familiar, es pretén demostrar que el sector primari, per si mateix, és un sector viable econòmicament. Amb una aposta per una producció a petita escala de base familiar i/o cooperativa; sostenible amb l’entorn i amb el sector. Es busca potenciar els productes naturals i la seva forma original respectant les llavors locals i les races autòctones. I tot això, un producte de qualitat a través de la venta directa entre productor i consumidor dins d’un mercat local i de proximitat. A la vegada, el projecte reivindica la dignificació i normalització d’aquest ofici donant-lo a conèixer i transmetent altres maneres de gestió.

Aquells/es que estigueu interessats en participar, només cal que us llegiu atentament les Bases de la Convocatòria, on  hi trobareu tots els detalls de funcionament, l’estructura del curs i els requisits per a poder participar. Si hi esteu interessats/des només cal que ompliu la sol·licitud que trobareu a la mateixa web, indicant amb detall tot allò que se us demana.

És a través dels formularis de sol·licitud on el jurat que les avaluarà decidirà si aquestes arriben a la fase final de la selecció: l’entrevista personal. El procés de selecció consisteix en l’avaluació d’aquestes sol·licituds – on es descarten aquelles que no compleixen el perfil buscat -; i una segona fase on a través d’entrevistes personals s’escolleixen les persones que participaran en l’edició 2013.

Recordar-vos que aquest proper curs començarà al mes de març de 2013. L’Escola torna a comptar amb 17 places.

El termini de lliurament de les sol·licituds és fins al dia 26 de novembre de 2012 a les 15 hores. És important que tingueu en compte les dates ja que no s’acceptarà cap sol·licitud posterior. Podeu fer-les arribar a: info@rurbans.org  o a través de correu ordinari a l'adreça que de l'Associació que trobareu a les bases. Per a qualsevol dubte o més informació no dubteu en posar-vos en contacte amb Rurbans.ALGUNES NOVETATS

En aquesta quarta edició tornen a comptar amb l’ajut i suport del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. De la mateixa manera tornen a comptar amb la col·laboració de l'Escola de Capacitació Agrària del Pallars i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

L’Escola compta amb diferents delegacions repartides arreu de Catalunya. Tornen a repetir els Concorcis del Lluçanès, Moianès i el grup Leader del Ripollès. Aquestes tenen la funció d’ampliar el servei i l’atenció durant el període de pràctiques dels joves i dels pagesos que formen part de l’Escola de Pastors.

Enguany s’incorpora l’entitat Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC – EdC) que col·laborarà amb la cerca de pagesos i seguiment de les pràctiques de la zona de Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona. Amb aquesta incorporació l’Escola arribarà ja pràcticament a cobrir totes les comarques de Catalunya.

Alhora s’ha signat un conveni de col·laboració amb l’Escola de Pastors del País Basc (amb 15 anys de trajectòria). Això permetrà tenir un alumne en pràctiques 2 mesos a Guipúscoa.


+ Info a:
Associació Rurbans
Info@rurbans.org  | www.projectegripia.cat
Tel. 973 620 977 – 973 621 440

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube