Titular notícies
Projectes i actuacions

S'ha iniciat la recol·lecció d'olives al Mas de Pitoia


Enguany les seves oliveres centenàries estan donant una collita de qualitat excepcional.


Dimarts 20 Novembre 2012 - 10:01

Durant aquests dies el Grup de Natura Freixe ha iniciat la recol·lecció d'olives al Mas de Pitoia (veure la galeria d'imatges d'olives al Facebook del Grup de Natura Freixe). Després que s’esporguessin les oliveres a inicis d’any, aquesta serà la primera collita amb una certa quantitat després d’anys en que estava abandonada. A això ha ajudat, i més en un any tant sec, el fet que amb el suport de la Fundació CatalunyaCaixa s’hagi pogut enllestir i mantenir el reg a la finca, que ja s’havia començant a instal·lar fa un parell d’anys, així com els treballs d’esporga, tallada de llucs, etc. També la construcció d’una bassa a la part alta de la finca permet optimitzar les feines de reg en aquest punt.

A tot això s’ha d’afegir la feina del personal de la reserva que al llarg de tota la temporada han tingut la màxima cura de la finca per possibilitar una bona collita, la primera amb certificació ecològica. És un projecte que ens omple d’il·lusió pel que representa i que fa que complíssim un dels objectius amb els que al seu dia la Fundació Territori i Paisatge va apostar per nosaltres amb l’adquisició d’aquesta finca emblemàtica. Poder disposar d’una marca d’oli de qualitat vinculada a un espai natural comportarà d’una banda la preservació dels seus valors naturals i la implicació de propietaris del seu entorn, i de l’altra possibilitarà una Font d’ingressos necessaris per mantener en funcionament els projectes de conservació, educació i infraestructures d’aquest espai natural.

En els temps difícils que tots estem passant és necessari cercar altres vies de finançament i posar imaginació i implicació en l’objectiu comú que compartim. Per aquest motiu us demanem que en feu la màxima difusió d’aquest projecte i de la propera Festa de l’Oli, el 25 de novembre. Aquest cap de setmana ja farem el primer “peu” al molí d’OLIFLIX, i en pocs dies ja disposarem de les primeres ampolles d’oli d’oliva ecològic de la Reserva Natural de Sebes. Hem preparat una capsa per fer lots de dues ampolles que a més tingui una bona presentació i que sigui un reclam per a la seva venda. Esperem que us agradi i que en pugueu adquirir per regalar a amics i familiars o per regalar-vos a vosaltres mateixos un producte de primera qualitat amb objectius de sostenibilitat ambiental que posarà de nou a la nostra zona al capdavant d’iniciatives pioneres.

Ja d'endavant us donem el nostre agraïment pel vostre suport, per la col·laboració de patrocinadors i col·laboradors, i per la feina ben feta de treballadors i voluntaris del Grup de Natura Freixe sense els quals aquest projecte mai hagués estat possible.

Text i imatges > Grup de Natura Freixe

Més, sobre...: viulaterra , mas de pitoia , finca , oliveres
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube