Titular notícies
Projectes i actuacions

Es necessiten voluntaris pel nou projecte de Fundació Emys: Can Moragues


Can Moragues és una masia de l'Ajuntament de Riudarenes en custodia amb la Fundació Emys (cessió).

Dimecres 19 Desembre 2012 - 13:42


La finca de Can Moragues (http://canmoragues.blogspot.com.es) és una finca ubicada al municipi de Riudarenes. Actualment és propietat de l'Ajuntament d'aquest municipi. En Pere Moragues, el seu antic propietari, la va donar en vida a l'Ajuntament de Riudarenes. Des de fa poc l'Ajuntament i Fundació Emys han firmat un conveni per a la seva gestió.

Així doncs, Fundació Emys ha engegat les obres de rehabilitació de la finca a través de vàries jornades de voluntariat. Com veureu al seu blog, han començat a construir una bassa, on també s'hi ha realitzat una plantada d'arbres. També s'ha començat a acondicionar l'interior i exterior de la finca.

En paraules d'en Marc Vilahur, director de la Fundació Emys:

"Can Moragues és la reminiscència de la vida pagesa, on la cultura amuntegada entre la deixalla descansa soterrada entre la pols i la humitat. L’oportunitat que ens depara aquest espai és especial ja que no és només l’esquelet en forma de 4 parets i un sostre l’únic que en resta sinó també bona part de la seva musculatura i òrgans vitals de funcionament, barrejats entre la deixalla. Can Moragues per a mi és l’oportunitat de vestir un projecte de futur que aprofiti el nostre coneixement passat, el d’aquesta cultura rural preindustrial, com a una de les moltes fonts de coneixement cap a un futur més sostenible a nivell econòmic ambiental i social. Can Moragues ha de servir, tal i com ho és la Fundació Emys, com a nexe d’unió entre la recerca (el coneixement), la gestió (Selvia i altres projectes) i l’educació (Econselvia, ADEPAR i els projectes educatius de la Fundació Emys) per a un desenvolupament sostenible i per a la cohesió de la societat local."

Les accions que s'hi estan duent a terme es basen en microprojectes, petites accions econòmicament possibles i dutes a terme per equips de voluntaris interdisciplinaris i, sobretot, multigeneracionals (que redimensionin les figures de l'aprenent, el jubilat i el conciutadà). Qualsevol aportació als microprojectes (física: moragada*, intel·lectual o econòmica) és voluntària i de mecenatge i té un retorn en aprenentatge i vivència.

Està previst un cicle de xerrades a la primavera sobre Eficiència energèrtica i sostenibilitat ambiental

Si esteu interessats en participar voluntàriament en aquestes accions poseu-vos en contacte amb ells a través del mail canmoragueselretorn@gmail.comUs animem a que vegeu l'spot de Can Moragues!Vídeos i imatges > Marcal Morell, voluntari de Can Moragues
 

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube