Titular notícies
Projectes i actuacions

Projecte Ninam ha assolit el seu objectiu de micromecenatge!


La campanya de micromecenatge iniciada per Projecte Ninam ha estat un èxit rotund! En només 20 dies han assolit el seu objectiu econòmic: 10.000 € per continuar la seva tasca.

Dimarts 8 Gener 2013 - 12:09

El passat desembre Projecte Ninam va iniciar una campanya per recaptar fons, a través del micromecenatge, pel seu projecte de Foto Identificació dels Dofins Mulars de la Costa Brava Nord.

Quan només han passat 20 dels 40 dies proposats inicialment per aconseguir el seu projecte, ja han superat la quantitat inicial marcada de 10.000€.

Felicitats al Projecte Ninam i a tots els seus mecenes per fer possible el repte marcat en tant poc temps!
 

Tots aquells que volgueu col·laborar en el projecte, encara teniu temps per fer-ho. Les donacions es poden fer efectives fins a finals de mes.


Sobre el Projecte Ninam

Projecte NINAM porta vuit anys estudiant els cetacis que viuen entre el Cap de Creus i les Illes Medes: rorquals comuns, catxalots, caps d’olla, zifis i dofins, tant els llistats com les comuns i els mulars . Els dofins mulars han centrat l’interès de les darreres 3 campanyes d’estudi. Hem pogut comprovar que any rere any la seva presencia minva i els grups que fa tres anys eren de fins a seixanta individus, ara no passen de 30 o 40 exemplars, i cada cop són menys les vegades que veiem els grups grans.

COM FAREM LA NOSTRA RECERCA
Usant la foto identificació, que és una tècnica que no els molesta en absolut. Consisteix en fotografiar les aletes dorsals, gràcies a les quals podem conèixer cadascun dels individus, ja que les petites ferides que presenten les fan diferents, unes de les altres. Seria l’equivalent a la nostra empremta dactilar. Així podem estudiar dos aspectes fonamentals: saber quants n’hi ha i conèixer la seva estructura social.
A més, sabrem quins són els llocs de major freqüentació i podrem ajudar a dissenyar àrees de protecció per a ells. Formar als usuaris del mar: esbarjo, mercant i pesca, de quines són les millors conductes per a preservar-los i les àrees més transitades. Dissortadament, cada cop veiem més aletes amputades o malmeses, per causa de l’acció humana, sobretot per motores a gran velocitat o arts de pesca d’esbarjo, com ara les línies d’acer per a pescar tonyina, que posades a l’aigua i en tensió són com un ganivet.

EN QUIN ESTAT ES TROBA EL PROJECTE
En aquests moments portem gairebé un centenar d’individus identificats, però encara ens queda molt camí per a conèixer-los a tots. Amb el teu ajut, podrem acabar el catàleg i per tant, d’alguna manera també els ajudaràs a ells.

A QUÈ DESTINAREM ELS FONS?
Els fons recaptats serviran per a finançar en part la propera campanya d’expedicions que començarà el primer d’abril de 2013.

Text i imatges> Projecte Ninam

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube