Titular notícies
Projectes i actuacions

Col·labora en el projecte "Empordà + verd"


EMPORDÀ+VERD és una iniciativa engegada per la Fundació Boscos, juntament amb l’Associació de propietaris forestals de l’Alt Empordà, arran dels devastadors incendis de l’Alt Empordà d’aquest passat estiu.

Dimarts 22 Gener 2013 - 10:19

El projecte vol impulsar i promoure els treballs necessaris per la recuperació dels boscos i paisatges cremats i de minimitzar les possibilitats de que es torni a produir un gran incendi forestal a la zona.

Després de l’incendi del passat estiu a l’Alt Empordà es va poder comprovar la poca eficàcia per la prevenció d’incendis de la gestió forestal duta a terme en algunes suredes, la manca de gestió a moltes pinedes, la manca de mesures d’autoprotecció en una comarca tan afectada pels incendis, així com la necessitat de recuperar cultius i pastures per poder fer sostenibles actuacions de prevenció d’incendis.Amb aquesta inquietud, la Fundació Boscos, juntament amb l’Associació de propietaris forestals de l’Alt Empordà, va engegar la iniciativa EMPORDÀ+VERD, amb l’objectiu d’impulsar un pla de recuperació de les zones cremades d’acord amb la planificació de prevenció d’incendis ja existent i de dur a terme els treballs necessaris per la recuperació de la zona cremada i la creació d’un mosaic on la combinació entre zones de conreu i pastures, i àrees amb baixa densitat d’arbrat, donin com a resultat paisatges menys vulnerables al foc.

EMPORDÀ + VERD, vessana a vessana entre tots ho farem possible!

Com col·laborar?
La inversió mitjana necessària pel cofinançament d’aquestes treballs s’ha estimat en 250 €/vessana. La teva col·laboració és fonamental per poder seguir treballant. Pots sumar-te al projecte escollint una de les següents opcions:

Aportacions d’entre 250 i 500 €. La difusió es farà a través de:
• Web de Fundació Boscos (projecte Empordà+verd)
• Inclou comunicació a través d’article divulgatiu a la revista Catalunya Forestal. Edita Consorci Forestal de Catalunya, distribució de 2.500 exemplars en format paper i distribució lliure en format digital.

Aportacions entre 500 i 1.500 €. La difusió es farà a través de:
• Mitjans esmentats pel tram anterior
• Inclou publicitat a la revista Catalunya Forestal valorada amb 238 €. A escollir entre dos anuncis format 2x1 (122,75 x 53 mm) o un anunci 2x2 (122,75 x 107,75 mm).

Aportacions a partir de 1.500 €: finançament de projectes singulars amb acords personalitzats.

Línies de treball
1 - Tractament i recuperació de les zones forestals afectades pel foc.
2 - Recuperació de pastures, vinyes, camps d’oliveres i antigues zones de conreu, per dinamitzar el territori i protegir-lo davant d’incendis catastròfics.
3 - Planificació i construcció d’infraestructures per a la prevenció d’incendis.
4 - Impuls del consum de la fusta local com a font d’energia.
5 - Actuacions singulars per al desenvolupament del potencial paisatgístic i del turisme.

Per a més informació consulteu la seva web.

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube