Titular notícies
Projectes i actuacions

Obertes les inscripcions 2013 del Projecte Boscos de Muntanya
Ja us podeu inscriure a les estades que organitzaran durant el 2013!Dijous 24 Gener 2013 - 09:35

Enguany es consoliden les tres comarques on el Projecte Boscos de Muntanya (PBM) treballa. Per aquest motiu han organitzat tres setmanes a cadascuna d'elles

Podeu inscriure'us a les estades a través de: http://projecteboscos.cat/participacio/participants.php 

Vall d'Aran
25 - 31 de març - Curs de caps de colla.
1 - 7 abril - Setmana 1
8 - 14 abril - Setmana 2

La Cerdanya
15 - 21 juliol - Setmana 3
22 - 28 juliol - Setmana 4
29 juliol - 4 d’agost - Setmana 5

Pallars Sobirà
5 - 11 d’agost - Setmana 6
12 - 18 d’agost - Setmana 7
19 - 25 d’agost - Setmana 8
 
Imatge > Estada de voluntaris a la Cerdanya l'estiu del 2011 (Autoria: Projecte Boscos de Muntanya).

El Projecte Boscos de Muntanya
L'objectiu del Projecte Boscos de Muntanya és el manteniment, la cura i protecció del bosc i del paisatge en l’àmbit de muntanya mitjançant actuacions de silvicultura i gestió forestal, així com tasques de difusió pública per a la millora del bosc i la seva conservació. La millor manera per a assolir aquest propòsit és endinsar les persones al bosc. Per aquest motiu PBM organitza estades de voluntariat per a adults, integrant els participants en les tasques de gestió forestal de propietaris i gestors.

Importàcia dels boscos de muntanya
Els boscos de muntanya es troben sota el límit altitudinal del bosc, sobre pendents pronunciades i amb dures condicions pels arbres. Formen part de les capceleres dels rius que nodreixen l'abastament d'aigua a Catalunya i exerceixen una funció protectora respecte a poblacions i infraestructures, disminuint l'erosió i evitant grans avingudes.

COM FUNCIONEN LES ESTADES?
El PBM cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les estades tenen una durada d’una setmana. S'arriba la tarda d’un dilluns i es fa l'establiment a l'allotjament previst per a cada projecte. De dimarts a dissabte: esmorzar, anar a treballar i dinar a bosc. A mitja tarda retorn a l’allotjament on més tard s’ofereix el sopar. El servei de cuina corre a càrrec de l’organització i els participants col·laboren en les tasques d’intendència i manteniment de l’allotjament. El diumenge al matí finalitza l’estada.

Treball
Cada matí, en funció de les condicions del bosc i del grup, s’organitza la distribució de tasques. Es porten a terme tasques per disminuir l’erosió, de silvicultura, restauració i obertura de camins forestals, censos de seguiment de fauna i manteniment de pastures, entre d'altres. L'equip del projecte orienta als participants en les feines. Es colabora amb propietaris particulars dels boscos i amb gestors institucionals (ajuntaments, parcs naturals, enginyers forestals comarcals...).

Allotjaments
L'allotjament es realitza a refugis d'alta muntanya o en tendes de campanya. Cal sac de dormir i màrfega (esterilla).

Trobareu més informació sobre les estades i el projecte a la seva web.

Us recomanem que llegiu l'article que va redactar Thaïs Borri sobre la seva experiència a una de les estades 2010!


Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube