Titular notícies
Acords de custòdia

Es signa un nou acord de custòdia entre l'Ass. Mediambiental La Sínia i l'Ajuntament de Tarragona


L'acord té per objectiu principal conservar la biodiversitat de l'espai.

Divendres 1 Març 2013 - 09:20

L’Ajuntament de Tarragona i l’Associació Mediambiental la Sínia van formalitzar el passat dimecres, 27 de febrer, un acord de custòdia de dues finques municipals situades a l’enton natural de Tamarit, entre la platja de la Móra i el castell de Tamarit. Aquests terrenys, d’una superfície d’unes 7 hectàrees, estan catalogades dins de l’Espai d’Interès Natural de Tamarit – Punta de la Móra.
La signatura de l’acord de custòdia es va fer a l’Hort de la Sínia. Per part de l’Ajuntament de Tarragona, la Sra. Begoña Floria, Regidora de Medi Ambient. I de l’Associació Mediambiental la Sínia, en Joan Vives, president de l’entitat.

Els objectius d’aquest acord són els de col·laborar en programes de conservació de la biodiversitat, destacant en especial el savinar litoral i una cova litoral on hi viuen diferents espècies de rat-penats, promoure el voluntariat ambiental i la realització d’accions de sensibilització sobre la necessitat de preservar aquests espais litorals. La durada inicial d’aquest acord és de 2 anys, prorrogable fins a 10.

Des de l’any 1999, l’Ajuntament de Tarragona i la Sínia col·laboren en la conservació de la desembocadura del riu Gaià mitjançant un conveni de custòdia. L'entitat manifesta l’agraïment al suport rebut per l’Ajuntament i esperen que mitjançant aquests acords, puguin contribuir a la conservació d’aquest racó del litoral del Baix Gaià.

Aquest tram de costa es coneix amb el nom del Fons del cabrit, un dels racons més bonics d’aquest espai natural.

Aquest acord de custòdia, s’emmarca dins del programa de custòdia del curs baix del riu Gaià que des de fa diversos anys impulsa la nostra entitat.

Text i Imatges > Associació Mediambiental La Sínia


Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube