Titular notícies
Acords de custòdia

La xct celebra 10 anys de la seva creació!


Un dels objectius de l'entitat és promoure el reconeixement social de la custòdia del territori i impulsar que la ciutadania s'impliqui en la conservació del nostre entorn.

Dimecres 6 Març 2013 - 16:11

Durant aquests 10 anys de funcionament de la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) s’han assolit molts reptes: s’ha consolidat el model de custòdia del territori (CdT) com a estratègia de conservació, s’ha inclòs la CdT en vàries lleis nacionals i estatals, s’ha treballat per assolir una custòdia de qualitat, s’ha donat assessorament i suport a les entitats de custòdia, s’ha avançat en el reconeixement social d’aquesta estratègia a través del portal web viulaterra.cat i s’ha fet xarxa amb organismes internacionals afins. Actualment compte amb més de 150 organitzacions membres associades en favor de la custòdia del territori i més de 600 acords de custòdia comptabilitzats a Catalunya.

També queden, però, molts reptes per assolir com ara un major reconeixement de la custòdia del territori per part de les administracions públiques, l’aplicació d’incentius fiscals, l’impuls del mercat de custòdia, un major autofinançament o un augment del reconeixement social entre d’altres. Des de la xct seguirem treballant amb compromís, professionalitat, perseverança  i il·lusió per assolir-hi.

Agraïm a totes les persones i organitzacions membres de la xct el seu suport, així com al Departament de Territori i Sostenibilitat i la Universitat de Vic, que ens donen suport estructural, i totes aquelles organitzacions que han col·laborat amb la xct durant aquests 10 anys, destacant Fundación Biodiversidad, la Comissió Europea, la Fundació La Caixa, l’Obra Social de Catalunya Caixa (actualment Fundació Catalunya – La Pedrera) i Ashoka.

Com ho celebrem?
Per celebrar aquests 10 anys animem a tothom qui vulgui que ens faci arribar les seves impressions sobre la tasca de l’entitat i de la custòdia del territori via twitter #10xct o enviant un correu electrònic a asubirana@custodiaterritori.org. Anirem publicant les vostres aportacions en el següent link: http://www.xct.cat/ca/xct/10xct.html

Actualment, un referent des de la distància, algú que treballa per tu, que et dóna suport quan et cal i que  farà que recullis algun fruit de la feina ben feta.” (Ajuntament de Tremp).

D'aquí 10 anys m'imagino una XCT rodejada d'entitats fortes, enfocada a coordinar i promoure accions conjuntes entre aquestes entitats i fomentant-ne una difusió comuna” (Fundació Emys).

Per altre banda es preveu una petita celebració d’aquests 10 anys de la xct a la propera Assemblea Anual de membres prevista pel proper juny i en la 1a trobada de propietaris en custòdia a Catalunya.

El viulaterra i la xct
Aquest portal web és una iniciativa de la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) i de les entitats de custòdia del territori que en són membres.

La Xarxa de Custòdia del Territori (xct) és una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país. La xct creu en la necessitat i en l’oportunitat de capacitar la societat civil perquè pugui tenir un paper actiu i directe en la conservació del territori.

La xct està registrada a Catalunya i es va constituir el març de 2003 a Vic, on té la seu. A més, la xct és una entitat declarada d’utilitat pública (ordre INT/3558/2006 del 26 d'octubre).
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube