Titular notícies
Projectes i actuacions

Formacions del Projecte Rius a les famíliesProjecte Rius inicia la campanya de formació en inspecció de rius de la primavera de 2013.

Dijous 14 Març 2013 - 16:08
Les formacions previstes aquesta primavera estan dissenyades per atendre les característiques de grups familiars. Així, les formacions tindran en compte estratègies pel treball conjunt d'adults amb infants, que també són útils per altres grups de voluntaris, com els grups sorgits de la comunitat educativa o moltes entitats participants al Projecte Rius que estan conformades per persones de totes les edats.

Es realitzaran dues jornades formatives específiques:

•  23 de març, Aiguafreda: 10 del matí a la Font d'en Pinós
•  13 d'abril, Bigues: 10 del matí al Parc de la Resclosa

Les persones i grups interessats s'han d'inscriure al telèfon 93 421 32 16 o a info@associaciohabitats.

Aquestes formacions es realitzen amb el suport de l'Obra Social “la Caixa”, del Departament de Benestar i Família i del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La inspecció de Projecte Rius
El Projecte Rius es fonamenta en el treball que realitzen diferents grups de voluntaris i voluntàries a tota Catalunya. Els grups de voluntaris es compromet a realitzar dues inspeccions anuals a un tram de riu de 500 metres que ells mateixos han escollit i que, normalment, és proper al seu domicili habitual o segona residència.

Les inspeccions de riu s’emmarquen dins dues campanyes d’inspecció: la campanya de primavera (del 15 d'abril al 15 de maig) i la de la tardor (del 15 de setembre al 15 d'octubre). Un cop el grup de voluntaris ha realitzat la seva inspecció ha d'enviar les dades al Projecte Rius, mitjançant l'espai web de l'Entitat. Gràcies a totes aquestes dades s'elabora l'Informe Anual sobre l'Estat de Salut dels Riu i Rieres de Catalunya.

Associació Hàbitats proporciona als grups la metodologia d'inspecció, el materials necessaris i una formació incial. A més els grups disposen del Manual d'inspecció de rius. Cada grup utilitza una carpeta d’inspecció que conté tot el material necessari per a prendre mesures al riu (làmines identificatives de flora i fauna, termòmetre, lupa, reactius químics...). Durant les inspeccions es prenen mesures de factors físics, químics i biòtics.

Text i imatges > Projecte Rius - Associació Hàbitats

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube