Titular notícies
Notícies

Associació enceta un programa de Voluntariat en Família al Projecte Rius


Voluntariat en FamíliaL'any 2013, Associació Hàbitats se centrarà en l’atenció a les famílies i a la infància, realitzant activitats i materials que atenguin les característiques específiques d’aquests col·lectius en programa de Voluntariat en Família amb el Projecte Rius.
Dimarts 19 Març 2013 - 13:57
Al llarg de la trajectòria del Projecte Rius s’ha constatat el gran nombre de grups de perfil familiar que hi participen. D’altra, la comunitat educativa, grups escolars i associacions de pares i mares també suposen també un gruix important del voluntariat.

La difícil situació socioeconòmica que ens afecta a fet plantejar a Associació Hàbitats la necessitat de treballar en l’atenció a les famílies, oferint opcions de lleure gratuït i d’accés el medi que es puguin desenvolupar tenint en compte criteris de conciliació, integració de la perspectiva intergeneracional i cohesió social, a l’hora que suposen un benefici directe pels ecosistemes fluvials i pel medi ambient en general.

El Voluntariat en Família del Projecte Rius preveu l’adaptació de la metodologia educativa i la realització de sortides formatives per a famílies. Durant la primavera es realitzaran a Aiguafreda el dia 23 de març i a Bigues i Riells el 14 d'abril. A més, s’elaborarà un dossier específic que recollirà totes les consideracions necessàries a l’hora de dur a terme un voluntariat ambiental integrat per persones de totes les edats.

La línia de treball amb famílies és part essencial d’una estratègia molt més amplia que Associació Hàbitats desenvoluparà durant els properes anys. L’objectiu és sumar col·lectius socials amb dificultats per a la integració al Projecte Rius, convertint aquest en una eina d’autonomia i cohesió social.

La iniciativa compta amb el suport de l’Obra Social La Caixa, del Departament de Benestar Social i Família i del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube